Davutoğlu'ndan Tuğrul Türkeş açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'e yönelik eleştirilere yanıt verdi. Davutoğlu, "Başbakanlık teklifine evet diyenler onursuzdur gibi, kendi vekillerine baskı yapanlar TBMM'nin onuruyla oynamışlardır. " dedi. Davutoğlu Türkeş'e teşekkür etti.

Davutoğlu'ndan Tuğrul Türkeş açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP İletişim Merkezinin 2 Milyon Gülen Yüz Ödül Töreni'ne katıldı.Davutoğlu burada yaptığı konuşmada Bakanlık teklifini kabul ettiği için eleştirilen MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'e sahip çıktı.

Davutoğlu, "Başbakanlık teklifine evet diyenler onursuzdur gibi, kendi vekillerine baskı yapanlar TBMM'nin onuruyla oynamışlardır." dedi.

Başbakan, Türkeş'e bir kez daha teşekkür etti. "Bütün bu baskılara karşı, devlet adamı ahlakını gösterdiği için sayın Türkeş'e bir kez daha teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Türkeş'in kararını baskı altında aldığını ve baskılara direndiğini söyleyen Davutoğlu, "Dün kendisiyle görüştüğümde de ifade ettim. Böyle dönemler, ağır sorumluluk alma ahlakına sahip olup olmayanları da ortaya koyar" şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr