Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan LGS açıklaması

7 Haziran 2020'de yapılacak LGS'yi ertelenmedi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "LGS kapsamındaki merkezi sınav, sadece birinci dönem müfredatından yapılacak" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan LGS açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS kapsamında yapılacak merkezi sınavla ilgili önemli bir karar aldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer başkanlığında toplanan Ölçme ve Değerlendirme Süreçlerinin İyileştirilmesi Bilim Kurulu, tüm süreci değerlendirdi ve tavsiye kararları aldı.

MEB, bu tavsiye kararları doğrultusunda LGS kapsamında yapılacak merkezi sınavda 2019-2020 eğitim-öğretim yılının sadece birinci döneminin sonuna kadarki müfredatta yer alan soruların sorulması kararını verdi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, bu sene LGS kapsamında yapılacak merkezi sınava girecek 8'inci sınıf öğrencilerinin bu sınavla ilgili kaygı düzeylerini en aza düşürmek istediklerini söyledi.

Selçuk, "Sınava hazırlanmak için yeterli zaman tanımak istiyoruz. Şu anki veriler ışığında, 7 Haziran 2020'de yapılacak LGS'yi ertelememizi gerektiren bir durum yok" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı yine de koronavirüs salgınının seyrine bağlı olarak Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun tavsiyelerini takip edecek. Gerekirse önümüzdeki haftalarda durumu bir daha değerlendirecek.

ulusal.com.tr

# milli eğitim bakanlığı # meb # lgs # liselere geçiş sistemi