O polis meslekten ihraç edildi

Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesi ve güvenlik kamerası görüntülerini sildirme davalarından beraat eden polis memuru Hüseyin Engin'in, dava sonuçlanmadan önce meslekten ihraç edildiği ortaya çıktı.

O polis meslekten ihraç edildi

Eskişehir’deki Haziran eylemlerinde üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, bir grup polis ve sivil tarafından dövülerek öldürülmüş, güvenlik kamerası kayıtları, polis memuru Hüseyin Engin'in talimatıyla silinmişti.

Polis Hüseyin Engin: Kamera kayıt yapıyor mu? Otel Sahibi: Kayıt yapıyor. Polis Hüseyin Engin: He? Otel Sahibi: Kayıt yapıyor. Polis Hüseyin Engin: (Şalterleri kastederek) Onları indirebilirsin. Otel Sahibi: Kapatalım mı bunları? Polis Hüseyin Engin: Kapatabilirsin. Hatta daha önceki saate gel, on dakika öncesine...

Polis memuru Hüseyin Engin, Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesiyle ilgili davanın yanı sıra güvenlik kamerası görüntülerini sildirmekle yargılandığı davada da beraat etmişti.

Engin'in dava sonuçlanmadan kısa bir süre önce ‘Suç delillerini yok etmekten’ dolayı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından meslekten ihraç edildiği ortaya çıktı.

Meslekten ihraç edilen Engin'in, mesleğe geri dönmek için avukatı aracılığı ile önümüzdeki günlerde İdare Mahkemesi'ne başvuracağı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

# Ali İsmail Korkmaz # meslekten ihraç edildi