IŞİD, YPG'lileri böyle vurdu

Ayn El Arap'ta 50'nci gününe giren çatışmalar devam ediyor. Sınırın Türkiye tarafından çekilen görüntülerde, YPG'liler ile IŞİD arasındaki sıcak çatışma anları an be an kaydedildi. Görüntülerde IŞİD'in havan saldırısında ölen ve keskin nişancılardan kaçan YPG'liler net şekilde görülüyor.

IŞİD, YPG'lileri böyle vurdu

PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin kanton ilan ettiği Ayn El Arap'ta IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar hız kesmeden devam ediyor. Sınırın Urfa tarafından nöbet tutan habercilerin kameralarına ise yaşanan çatışmalardan sıcak görüntüler yansıyor.

Koalisyon güçlerine ait jetlerin keşif uçuşu yaptığı bölgede, IŞİD, YPG güçlerine yoğun havan saldırısı düzenledi. Türkiye sınırı yakınında bekleyen 2 YPG'li, havan mermisinin hedefi oldu.

Kameralar tarafından kaydedilen patlamada 1 YPG'li öldü, 1'i de yaralandı. Saldırı şokunu atlatan YPG'liler olay yerine giderek ölen kişinin cesedini taşıdı. Ardından geri dönüp yaralıyı uzak bir yere götürdüler. Bu sırada Peşmerge kıyafetli birinin kameralara el sallaması dikkat çekti.

Kameralara yansıyan bir başka görüntü ise binalara yerleşen keskin nişancılardan kaçan YPG'liler oldu.

Görüntülerde, bir keskin nişancı, YPG'lilere ateş açıyor. Mermilerin hedefi olmaktan korkan YPG'liler can havliyle bulundukları yerleri terk edip başla yerlere kaçıyor.

IŞİD, saldırılarını peşmergenin konuşlandığı batı bölgelerine yoğunlaştırırken, YPG kaynakları, 4 köyü IŞİD'den geri aldıklarını açıkladı.

Bu arada Türkiye'den bölgeye olaylı bir şekilde geçen peşmergeye, Irak'tan ek silah ve askeri teçhizat paketi gönderildiği belirtildi. Silahların karayoluyla Türkiye üzerinden Peşmerge ve YPG'ye ulaştırılacağı ifade edildi.

# ışid # YPG # ayn el arab # kobani