58 By Lock'çu vekilin 4'ü bakanmış

FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun CHP’li üyesi Aytun Çıray, AKP içinde 4 bakanın By Lock kullandığını kesin bildiklerini, hükümetin ise bunun üstünü örtmeye çalıştığını söyledi

58 By Lock'çu vekilin 4'ü bakanmış

BAŞBAKAN Yıldırım’ın “AK Parti içinde bakan ve milletvekili düzeyinde kesinlikle FETÖ’cü yoktur” açıklamasının ardından CHP’li Aytun Çıray, ByLock ve Eagle kullandığı tespit edilen 58 AKP’li vekilin 4’ünün bakan olduğunu söyledi.

TBMM’de oluşturulan FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun CHP’li üyesi Aytun Çıray Başbakan’ın partileri içinde FETÖ’cü olmadığına yönelik sözlerine sosyal medyada “İkisi kesin 4 bakan; 58 AKP milletvekili ve belediye başkanı ByLock ve Eagle üyesi diye bilgi geldi” diye yanıt verdi. Çıray konu ile ilgili olarak Aydınlık’tan Zihni Erdem'e yaptığı açıklamada da Başbakan Yıldırım’ı eleştirdi. Darbe Komisyonu’nda ByLock ve Eagle listelerinde kayıtlı olanların ve bu şifreli programlar üzerinden iletişim kuranların listelerini Adalet Bakanlığı’ndan, istediklerini anımsatan Çıray, “Bunları istedikten sonra sayın başbakan, ‘içinde AKP’li yok’ diye bir açıklama yaptı. Bu öyle anlaşılıyor ki, bir örtbas etme gayreti. Başbakan bu açıklamayı yapacağına, başbakana düşen görev listeleri hiçbir sansüre tabii tutmadan komisyona göndermekti” dedi.

KESİN BİLİYORUZ

Çıray, bu konuda, kendilerine de çeşitli çevrelerden bilgiler geldiğini belirterek, “Bu komisyonlarda görev aldığınız andan itibaren sizlere bilgi gelmeye başlar. Dolayısıyla, çeşitli kaynaklardan bana o twitte sözünü ettiğim, ‘İkisi kesin 4 bakan; 58 AKP milletvekili ve belediye başkanı ByLock ve Eagle üyesi’ bilgileri geldi. Bakanlar konusundaki sayıda bir tereddüt yok. Diğer sayı 58 olmaz da 55 olur, 60 olur. O ayrı bir mesele. Ama böyle bir şeyin varlığını kesin biliyoruz” diye konuştu.

BAŞKANLIĞI GARANTİYE ALMAK İSTİYORLAR

Başbabakan Yıldırım’ın “AKP’de FETÖ’cü yok” açıklamasını Devlet Bahçeli’nin AKP Başkanlık sistemi ile ilgili anayasa değişikliğini Meclis’e getirsin açıklamasından sonra yaptığına da işaret eden Çıray, “Öyle anlaşılıyor ki o kadar çok ki AKP’deki FETÖ’cü. O dediğim listelere dahil milletvekili sayısı, MHP’nin o eksiği tamamlamaya sayısı yetmiyor. Dolayısıyla onları korumak istiyorlar. TBMM’ye getirecekleri muhtemel başkanlıkla ilgili bir anayasa değişikliği teklifinin oylamasının geçirilmesini bu şekilde garantiye almak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# vekil