Türkiye'nin 3'te 2'si tanımıyor

CHP ve MHP tabanı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu tanımıyor, iki partinin tabanında AKP'ye kayma var! Anketler, Köşk'e aday gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu için alarm verdi. İki ayrı şirketin son anketlerine göre, CHP seçmeninin yüzde 14'ü, MHP'nin ise 15, 5'i Erdoğan, İhsanoğlu ve Demirtaş'ı seçenek olarak görmüyor, sandığa gitmiyor.

Türkiye'nin 3'te 2'si tanımıyor

Cumhurbaşkanı adaylarının belli olmasının ardından yapılan ilk anket sonuçları oldukça çarpıcı.

Anketlerden biri Metropoll'ün, diğeri de Leadership Research Center adlı şirketin. İki farklı anket var, ancak sonuçlar oldukça yakın.

Her iki anketin sonuçları da Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Köşk'e aday gösteren CHP ve MHP yönetimlerine alarm verir nitelikte. Buna göre Türkiye'nin üçte ikisi Ekmel Bey'i tanımıyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanan anket verilerine göre, Ekmel Bey'in adaylığı seçmeni Erdoğan'a yöneltti. "İhsanoğlu'nu tanımıyorum" diyen yaklaşık yüzde 75'lik kesimin yarısından fazklası oyunu Erdoğan'dan yana kullanacak.

Anketler, CHP ve MHP tabanında Ekmel Bey'in adaylığına tepkiyi de ortaya koyuyor. Metropoll'ün verilerine göre, CHP’lilerin yüzde 14’ü, MHP’lilerin ise yüzde 15.5’i sandık başına gitmeyecek. İhsanoğlu'nun adaylığına CHP ve MHP tabanındaki tepki tüm seçmenin yüzde 6'sı gibi önemli kesime denk geliyor.

Her iki araştırma da MHP’den ilk turda Erdoğan’a oy gideceğine işaret ediyor. Metropoll’e göre MHP seçmeninin yüzde 9,5’i, LRC’ye göre yüzde 14’ü daha ilk turda İhsanoğlu yerine Erdoğan’a oy verecek.

İhsanoğlu'nun CHP ve MHP tabanında tepkiyle karşılanan adaylığı, Erdoğan'a birinci turda Köşk'ün kapılarını açması güçlü bir olasılık olarak görülüyor.

ulusalkanal.com.tr

# chp # mhp # anket # Ekmeleddin