İngiltere'de sosyal mesafesiz konser

Koronavirüs salgını tüm dünyada etkili olmaya devam ederken, aşılama hızı yüksek olan ya da vaka sayılarını düşük tutmayı başaran ülkeler, kısıtlamaların kaldırılması için pilot uygulamalara ağırlık verdi. Yeni Zelanda, Avusturalya ve İspanya'dan sonra İngiltere’de de kalabalıkların katılımıyla konser denemesi yapıldı.

İngiltere'de sosyal mesafesiz konser

İngiltere'nin Liverpool kenti, hafta sonu salgın öncesini aratmayan görüntülere sahne oldu.

İngiliz Hükümetinin desteklediği bir sosyal deney kapsamında, 3 bin kişilik bir gece kulübünde iki gün boyunca, konserler düzenlendi. Yaklaşık 6 bin kişi, hınca hınç dolu salonda maske ve sosyal mesafe kuralları olmadan müzik dinleyip eğlendi.

Etkinlik, koronavirüs önlemlerinin ne kadar esnetebileceğini görmek amacıyla yapılan pilot uygulamalardan biriydi.

5 GÜN SONRA TEST YAPTIRMALARI İSTENDİ

Konser alanına girmeden 24 saat öncesinde test yaptıran gençlerden, konserden beş gün sonra yeni bir test yapmaları istendi.

Uzmanlara göre sonuçlar, virüsün mevcut koşullarda ne kadar bulaştığını ve önlemlerin kaldırılmasının güvenli olup olmadığını gösterecek.

Pilot uygulama kapsamında, 15 Mayıs'ta, Londra'nın Wembley Stadyumu'nda 21 bin kişi FA Cup turnuvasının final maçını izleyecek.

Kovid-19 yasaklarının kademeli olarak kaldırıldığı İngiltere'de halkın yarısından fazlası aşılandı. İngiltere Hükümeti, tüm salgın kısıtlamalarını haziran ayı sonunda kaldırmayı planlıyor.

# ingiltere # konser # test # hükümet # Maske # liverpool # kovid 19 # Londra # Uzman # temizlik # mesafe # Sosyal mesafe # Wembley # Kovid 19 vaka # FA Cup # pilot uygulama