Kamu Başdenetçisi Malkoç'a ziyaret

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Sybiha, Kamu Başdenetçisi Malkoç'u ziyaret etti

Kamu Başdenetçisi Malkoç'a ziyaret

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'u ziyaret etti.

Kamu Denetçiliği Kurumundan yapılan açıklamaya göre, Sybiha ile bir araya gelen Malkoç, idari işleyişle ilgili şikayetleri incelediklerini ve Türkiye'de iyi yönetim ilkelerinin gelişmesine, hukukun yerleşmesine katkıda bulunduklarını belirtti.

İnsan hakları ihlallerinin kendilerini rahatsız ettiğini ifade eden Malkoç, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslamofobi ile bütün ülkelerin mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

İnsanlığın huzura, demokrasiye, insan haklarına ve barışa ihtiyacı olduğunun altını çizen Malkoç, "ABD'de son alınan kararlar, insan hakları açısından bizi son derece rahatsız etmiştir. Bir ülkenin veya 7 ülkenin halkına komple yasak koymak insan haklarına aykırıdır. Ceza hukukunun temel prensibi suçların şahsiliğidir. 5 yaşındaki çocuğa havalimanında kelepçe takılması tam bir facia. Özellikle bunu bir hükümet sözcüsünün savunması daha da üzüntü verici. Hukuktan yana olan, insan haklarından yana olan bütün kurum, kuruluş ve insanlar seslerini, hukuk adına, insan hakları adına daha çok yükseltmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin sadece stratejik ortak değil aynı zamanda dost ülke olduğunu dile getiren Sybiha ise geçen yıl 1 milyondan fazla turistin Ukrayna'dan Türkiye'ye geldiğini aktararak, bu rakamın 2017'de artacağına inandıklarını belirtti.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hediye ettiği kravatı takıyor

Türkiye'de göreve başladığında gerçekleştirdiği ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine hediye ettiği ve "RTE" yazılı kıravatı gösteren Sybiha, kravatı gururla taktığını ve takmaya devam edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz'da darbecilere karşı dik duruşuyla bir demokrasi kahramanı olduğunu belirten Sybiha, Ukrayna olarak Türkiye ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını aktardı.

# ankara # Ukrayna # Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç