Peşmergeden açıklama: Türkiye hiçbir sorun çıkarmadı

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, Peşmergelerin Ayn el Arab'a geçişiyle ilgili Türkiye'nin hiçbir sorun çıkarmadığını bildirdi. Açıklama Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Helgurt Hikmet'ten geldi.

Peşmergeden açıklama: Türkiye hiçbir sorun çıkarmadı

Peşmergelerin Ayn el Arab'a geçişiyle ilgili, Peşmerge Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlık Sözcüsü Helgurt Hikmet, Türkiye'nin hiçbir sorun çıkarmadığını, elinden gelen çabayı gösterdiğini söyledi.

"Türkiye kolaylık sağladı"

"Türkiye hükümeti, bu konuda bize çok yardımcı oldu ve kolaylık sağladı. Onlardan yana hiçbir problemle karşılaşmadık. Türkiye, Peşmerge'nin, Kobani'ye güvenli ve sorunsuz bir şekilde gidebilmesi için elinden gelen bütün çabayı gösterdi."

Anadolu Ajansı'na konuşan Hikmet, gidişle ilgili teknik aksaklıkların giderildiğini, Peşmergenin en kısa zamanda yola çıkacağını söyledi. Sözcünün açıklamalarına göre, Peşmerge hem kadardan hem de havadan Ayn el Arab'a ulaşacak, ağır silahlar kullanacak.

Hikmet, "Peşmerge IŞİD ile savaşmayacak" iddiasını da yalanladı. Peşmerge Sözcüsü, "Peşmerge'nin savaşçılara sadece eğitim vereceği ve lojistik destekte bulunacağı yönündeki iddialar doğru değil. Peşmerge, Kobani'de IŞİD'e karşı savaşacak" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# ırak # türkiye # pkk # peşmerge # ayn el arab # kobani