Ayşe Begüm Onbaşı Ankara'da coşkuyla karşılandı

Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Ayşe Begüm Onbaşı için Ankara Esenboğa Havaalanında karşılaşma töreni düzenlendi. Onbaşı, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda mehter takımı tarafından karşılandı.

Ayşe Begüm Onbaşı Ankara'da coşkuyla karşılandı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda milli cimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı altın madalya kazanarak Dünya Şampiyonu oldu.

Kadınlarda büyükler kategorisinde bu başarıya ulaşan ilk Türk sporcu olan Ayşe Begüm Onbaşı yurda döndü.

Onbaşı için AnkaraEsenboğa Havaalanında karşılaşma töreni düzenlendi.

Miili cimnastikçiyi karşılamaya gelenler arasında Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen'i, Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ile Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Spor Kulübü BaşkanıAkın Hondoroğlu vardı.

Ayşe Begüm, Bakü'den ayrıca özel bir ödül aldı.Uluslararası Cimnastik Federasyonu tarafından organizasyonun en iyi sporcusu seçildi.

Milli cimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı, Azerbaycan'dan altın madalya ile döndükleri için çok mutlu olduğunu söyledi. "İstiklal Marşımız okunurken tüylerim diken diken oldu." diyen Ayşe Begüm, "Oraya Türk kadınının gücünü göstermek için gitmiştik. Her şeye rağmen performansımızdan çok memnunuz. Çok gururluyuz. Bundan sonraki hedefim Avrupa Şampiyonası. İnşallah oraya da katılım sağlayıp aynı başarıyı sürdürmek istiyoruz. Çok gururlu ve mutluyum." ifadelerini dile getirdi.

Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı da milli sporcuyu marşlarla karşılayarak mini bir konser verdi.

# ankara # Ayşe Begüm Onbaşı # dünya şampiyonu # cimnastik # ego # esenboğa # mehter # Suat Çelen