İzmir'de ''festİAL'' var...

İzmir Atatürk Lisesi 2015 baharını festİAL ile karşıladı.

İzmir'de ''festİAL'' var...

İzmir Atatürk Lisesi 2015 baharını festİAL ile karşıladı.

Bu yıl 7.si düzenlenen “festİAL” etkinlikleri İzmir Atatürk Lisesi’ndeki Çukur Bahçe’de 21-22 Nisan günleri arasında yapılıyor. İzmir Atatürk Lisesi Müdürü Hasan Basri Karaoğlu himayesinde oluşturulan kurullarca hazırlanan etkinlik programı öğretmenlerin desteği, Okul-Aile Birliği’nin ve İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği’nin katkıları ile hazırlandı.

“festİAL” programı İzmir Atatürk Lisesi Öğrencilerinin eğitim ve öğretimde yaratıcılık, yaparak-yaşayarak öğrenme, birlikte barış içinde yaşama, geleneksel paylaşımcılık-ortak iş üretme, başarma amaçlarını gerçekleştirme bilinci çerçevesinde hazırlandı. Okulun öğrencileri, velileri, eski mezunları ve okul-çevre işbirliğini de gerçekleştirecek biçimde tasarlandı.

Okul Öğrenci Temsilcisi Ege Mehmet Akman’ın öncülüğünde oluşturulan Edebiyat, Müzik, Spor, Zeka-Eğlence Oyunları gibi alt kurulların hazırladığı “festİAL” programı 21 Nisan Salı günü saat 10.30’da Çukur Bahçe’de açılış töreni ile başladı. Ara sınavların arkasından böyle bir etkinlik ile yorgunluklarını ve streslerini üzerlerinden atan öğrenciler “festİAL” proğramı çerçevesinde Hazine Avı, Basketbol Üçlük Yarışması, Futbol Penaltı Yarışması, Halat Çekme, Çuval Yarışı, Canlı Langırt Maçları, Edebi Yazılar İşliği, Karikatür İşliği, Söyleşiler, DJ Performansları, Raska&Alka Konseri, Karaoke, Regular Band Konseri, Crea Konseri, The Gaffers Konseri gibi etkinliklere katıldılar. Etkinlikler 22 Nisan Çarşamba günü de devam edecek. “festİAL”, oyun parkurlarında düzenlenen yarışmaların ödül töreninin ardından The Gaffers Konseri ile sona erecek.

Okul Müdürü Hasan Basri Karaoğlu; “Öğrencilerimizin oyun, eğlence, spor, müzik gibi etkinliklerde yeteneklerini sergileyerek, paylaşarak ders-öğrenme süreçlerine, kişisel gelişim ve eğitimi de katmayı; öğrencilerimizi kaynaştırmayı amaçlıyoruz. Öğrencilerimize nasıl bilim şenliği yaparken destek oluyorsak, nasıl münazara, konuşma yarışması, TÜBİTAK, Uluslararası bilim şenliklerine, projelerine katılırken destek oluyorsak; festİAL gibi eğlenirken eğiten, moral amaçlı, öğrencilerimizi geleceğe hazırlayan, motive eden çalışma ve etkinliklere de destek oluyoruz.” dedi.

Okul Öğrenci Temsilcisi Ege Mehmet Akman da öğrenciler adına yaptığı açıklamada; “Okul içinde arkadaşlığı arttıracağına, Atatürk Lisesi geleneğine, dayanışmasına katkıda bulunacağına inandığımız festİAL’in; başta Okul Müdürümüz Hasan Basri Karaoğlu olmak üzere yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizin desteği, Okul Aile Birliği’nin ve İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği’nin katkıları ile yedincisini gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. festİAL geçen hafta bisiklet şenlikleri ile başladı. 21-22 Nisan günleri ise yoğun etkinlik programı ile sürüyor. Katkıda bulunan, katılan öğrenci arkadaşlarıma da teşekkür ederim. Bundan sonraki yıllarda da sürmesini diliyorum.” dedi.

ulusalkanal.com.tr

# izmir # İzmir Atatürk Lisesi