FETÖ'nün sosyal medya planı deşifre oldu

Fethullahçı Terör Örgütü’nün sosyal medya yapılanması ile ilgili yeni bilgiler deşifre oldu. Örgütün sosyal medya sorumlusu firari Hikmet Polat hakkında düzenlenen iddianamede, her örgüt üyesinin 10 ayrı sosyal medya hesabı açması talimatı verildiği tespit edildi. FETÖ'cülerin bu hesaplar ile günlük tweet sayısını iki katına çıkarma hedefi olduğu belirlendi.

FETÖ'nün sosyal medya planı deşifre oldu

FETÖ'cüler 10 ayrı hesap açacak, örgüte destek ve algı operasyonları için atılan twitleri iki katına çıkacaktı. FETÖ'nün örgüt üyelerine verdiği bu talimatdeşifre oldu.

Fethullahçı Terör Örgütü’nün, sosyal medya üzerinden düzenlediği algı operasyonlarını arttırmak için yeni girişimlere girdiği tespit edildi.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün mahrem yapılanmalarına yönelik soruşturma kapsamında yeni bilgiler edinildi.

Hakkında ‘silahlı terör örgütü kurma veya yönetme’ suçundan 22 buçuk yıla kadar hapis istemiyle dava açılan yüksek yargı sosyal medya sorumlusu firari Hikmet Polat’ın, sosyal medya üzerinden algı operasyonları yürüttüğü ortaya çıktı.

Firari Polat’ın FETÖ’nün kontrolünde olan sosyal medya hesaplarını kimlerin kullanacağını ve bu kişilerin hangi ideolojide hareket edeceğinin talimatını verdiği belirlendi.

Polat hakkında hazırlanan iddianamede, örgüt üyelerinin yargı mensuplarını korkutma amacıyla tehdit ettiği ve kamu görevlilerini organize algılarla tehdit ve şantaja maruz bırakıldığı kaydedildi.

Düzenlenen iddianamede örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in, üyelere algı operasyonları için talimat verdiği de ortaya çıktı. FETÖ elebaşı Gülen'in her örgüt üyesi için en az 10 adet Twitter hesabı açması ve günlük atılan tweet sayısını da en az 2 katına çıkarmasını istediği belirlendi.

Soruşturma kapsamında gizlik tanık ifadesine göre örgüt içerisinde sosyal medya kullanma eğitiminin verildiği vurgulandı. Örgüt eğiticilerin sosyal medyada belirli saatlerde organize olarak tweet attıkları belirtildi. Gizli tanık ifadesine göre “örgüt mensuplarının birbirinin profilini bilmelerinin de yasak olduğu” dile getirildi.

# fetö # örgüt # Fetullah Gülen # yargı # hesap # tweet # tanık # talimat # deşifre # algı operasyonu