Köy okullarında yüz yüze eğitim seferberliği

Van, Muş ve Hakkari'de öğretmen, veli ve yardımcı personel yüz yüze eğitim öncesinde kırsal bölgelerdeki okullarda temizlik seferberliği başlattılar. Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerinden uzak kalan öğretmenler ise, yüz yüze eğitime başlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Köy okullarında yüz yüze eğitim seferberliği

15 Şubat itibari ile kırsal mahalle ve köylerde öğrenciler yeniden okulları ile buluşacak.

Van, Muş ve Hakkari'de öğretmenler ve veliler, kırsal mahalle ve köylerdeki okulları bayram havasında temizleyerek eğitim öğretime hazırlıyor.

Yardımcı personellerin de desteğiyle masa ve sıralardan yazı tahtasına, kapı kollarından pencerelere kadar okulları özenle temizleyen öğretmenler, ilk ders saatinin çalacağı okul zilini bekliyor.

Van'ın Saray ilçesinde 167 öğrencinin eğitim gördüğü Beyarslan Ortaokulu'nda görevli öğretmenler, baştan sona yıkadıkları okulun tüm bölümlerini dezenfekte etti. Koridorlara ve sınıflara sosyal mesafe ve hijyen kurallarıyla ilgili broşürler astı.

Öğrencileri özlemle beklediklerini dile getiren Okul Müdürü Mehmet Oğuz Dolaş, diğer öğretmenlerle birlikte eğitime başlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Öte yandan Muş’ta ise eğitim öğretimin başlayacağı 610 okulun hazırlıkları tamamlandı.

Köy ve beldelerde yaşayan öğrenciler, 23 Kasım 2020’de ara verilen yüz yüze eğitime pazartesi günü itibariyle yeniden başlayacak.

# köy # Hakkari # öğretmen # van # veli # yüz yüze eğitim # uzaktan eğitim # seferberlik # v # 15 şubat # saray # Van Saray # köy okulları # belde