İbadi: Kentin birliğini muhafaza edin, bu karardan vazgeçin

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Kerkük İl Meclisi'nin IKBY'ye bağlanmak için referandum kararı almasına ilişkin açıklama yaptı. "Kentin birliğinin muhafaza edilmesi" çağrısında bulunan İbadi, anayasa maddelerine uyulmasını istedi. İbadi komşu ülkelerin de gelişmeden endişe duyduklarını belirtti.

İbadi: Kentin birliğini muhafaza edin, bu karardan vazgeçin

Türkiye ve İran'ın ardından Irak yönerimi de Kerkük İl Meclisi'nin IKBY'ye bağlanmak için referandum kararı almasına tepki gösterdi. Açıklama Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'den geldi. "Kentin birliğinin muhafaza edilmesi" çağrısında bulunan İbadi, anayasa maddelerine uyulmasını istedi.

İbadi, Irak'a komşu ülkelerin referandum kararı ve bayrak krizinden dolayı endişe duyduğunu vurguladı, "Bu karardan, kendi bileşeniniz ve diğer bileşenlerin çıkarı için vazgeçin" dedi.

Bağdat'ta Başbakanlık binasında basın toplantısı düzenleyen İbadi, Kerkük Valisi Necmeddin Kerim ve İl Meclisine, "IŞİD ile mücadele döneminde kentteki bileşenlerin birbirine kenetlenmesi gerekirken bunu neden yapıyorsunuz?" diye seslendi.

"İç anlaşmazlıkların çözümü için tüm tarafların iş birliği yapması gerekir." ifadelerini kullanan Irak başbakanı, IŞİD karşısında direncin de Irak halkının birlik ve beraberliğinden kaynaklandığını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

# ırak # ibadi # Kürdistan