"IŞİD'i temizleyeceğiz!"

Amerikalı gazeteci James Foley'in IŞİD tarafından infaz edilmesi üzerine ilk kez konuşan Amerikan Başkanı Barack Obama, "görüntüler dehşet verici, bu kanseri temizleyeceğiz" dedi. Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon da geçtiğimiz aylarda Suriye'de tutulan Amerikan rehinelerinin kurtarılması için askeri operasyon düzenlendiğini; ancak başarısız olduğunu açıkladı.

"IŞİD'i temizleyeceğiz!"

Amerikan Başkanı Barack Obama, Amerikalı gazeteci James Foley'in IŞİD tarafından infaz edilmesi üzerine ilk kez konuştu.

Başı kesilerek öldürülen Foley'in sosyal medyada yayınlanan cinayet görüntülerini "dehşet verici" olarak tanımladı. IŞİD'i Ortadoğu'nun kanseri olarak adlandıran Obama, "Bu kanseri temizleyeceğiz" dedi.

Obama'nın Irak'ta IŞİD'in hakim olduğu bölgelere hava saldırılarının yoğunlaşarak süreceğini söylemesinin ardından, önceki gün IŞİD'in elinden alınan Musul Barajı yakınlarındaki hedeflere 24 saat içinde, 14 hava saldırısı düzenlendi.

Öte yandan, IŞİD'in katlettiği Foley'le ilgili Pentagon'dan da bir açıklama geldi. Pentagon sözcüsü John Kirby, IŞİD'in kaçırdığı rehinelerin kurtarılması yönünde operasyon düzenlediklerini ancak operasyonun başarısız olduğunu açıkladı.

Kirby, Haziran ayında Suriye'nin kuzeyindeki bir petrol rafinerisine bir gece baskını düzenlendiğini ancak rehineler başka bir yere götürüldükleri için sonuç alamadıklarını açıkladı.

Bu arada IŞİD, Suriye'deki rehine avını sürdürdü. IŞİD'in biri Japon, diğerleri Danimarkalı ve İtalyan dört gazeteceyi daha rehin aldığı bildirildi.

ulusalkanal.com.tr

# abd # barack obama # ışid