Barcelona avantaj yakaladı

Devler Ligi 2. tur eşleşmelerinin, sonucu en çok merak edilen mücadelesinde Barcelona, Manchester City'yi deplasmanda 2-0 yenerek çeyrek final için büyük avantaj yakaladı. İspanyol ekibine galibiyeti Messi'nin penaltısı ve Dani Alves'in şık golü getirdi.

Barcelona avantaj yakaladı

Devler Ligi 2. tur eşleşmelerinin, sonucu en çok merak edilen mücadelesinde Barcelona, Manchester City'ye konuk oldu.

Barcelona, Manchester City karşısında beklendiği gibi topa daha fazla sahip olarak başladı.

Ancak ev sahibi Manchester City, ilk 15 dakikadaki Barcelona hakimiyetini, hızlı hücum çıkışlarıyla bozmaya başladı.

Takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle giderken, ikinci yarının başında maçın kırılma anı yaşandı.

53. dakikada Iniesta'nın pasıyla Manchester City savunmasının arkasına sarkan Messi, Demichelis'in müdahalesiyle yerde kaldı.

Hakem Arjantinli savunma oyuncusunu kırmızı kartla oyun dışına gönderirken, penaltı noktasını gösterdi.

Ancak pozisyonun tekrarında, pozisyonun içeride mi, yoksa dışarıda mı olduğu soruları oluştu. Penaltıda topun başına geçen Lionel Messi, Etihad'da takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu dev maçın sonucunu ise Dani Alves belirledi. 90'ıncı dakikada sağ kanattan Manchester City savunmasının arkasına sarkan Brezilyalı savunmacı, Hart'ı avladı ve skoru 2-0'a taşıdı. Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Barcelona, Etihad'dan 2-0'lık galibiyetle ayrılarak Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final için büyük avantaj yakaladı.

Bu karşılaşmanın rövanşı ise 12 Mart'ta Nou Camp'ta oynanacak.

Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, Şampiyonlar Ligi'ndeki 66. golüne imza atarken Real Madrid efsanesi olan Raul'un tek bir takımda gol atma rekoruna ortak oldu. Messi bir gol daha attığı takdirde, bu rekoru da kıracak.

ulusalkanal.com.tr

# 2-0 # barcelona # devler ligi # manchester city # 2.tur