Turizm merkezlerinde bayram yoğunluğu

Bayram tatilinde vatandaşlar sahillere ve ormanlık alanlara akın etti. Kimi denize girip serinledi, kimi piknik yaparak ailesiyle vakit geçirdi. Turizm merkezlerinden Antalya ve Muğla’da plajlar doldu. Avşa Adası, bayramda yüzde yüz doluluk yaşadı. Maske ve sosyal mesafe kuralları zaman zaman unutuldu. “Birinci dalga sahillere indi” diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tatilcileri uyardı.

Turizm merkezlerinde bayram yoğunluğu

Turizm merkezlerinden Antalya ve Muğla’da vatandaşların tercihi deniz kenarları oldu.

Antalya'da, Kurban Bayramı'nın üçüncü günü de plajlarda yoğunluk sürdü. Tatilciler, Konyaaltı ve Lara plajlarında denize girerek serinlemeye çalıştı.

Muğla’da ise vatandaşlar, Bodrum ve Fethiye plajlarına akın etti.

Balıkesir’de Avşa Adası, bayramda yüzde yüz doluluk yaşadı. İstanbul ve çevre illerden çok sayıda kişi, bayram tatilini adada geçiriyor.

Kentte tatilcilerin yoğunlaştığı bir diğer merkez Ayvalık plajları oldu. Sarımsaklı, Sahilkent, Cunda Adası ve Altınova bölgelerinde tatilciler, deniz ve doğanın keyfini çıkardı.

Denize kıyısı olmayan illerde ise vatandaşlar, göl kenarları ya da orman alanlarında piknik yapmayı tercih etti.

Burdur’da beyaz kumsalı ve turkuaz rengiyle "Türkiye'nin Maldivleri" olarak ünlenen Salda Gölü, bayram tatilinde vatandaşlardan ilgi gördü. Çeşitli illerden tatilciler, Beyaz Adalar, Halk Plajı ve Tabiat Parkı’nda yoğunluk oluşturdu.

Bayram nedeniyle tatil beldelerinde yoğunluk sürerken, maske ve sosyal mesafe kurallarının unutulduğu görüntüler kameralara yansıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, görüntülerden duyduğu rahatsızlığı sosyal medya hesabından dile getirdi. “Birinci dalga sahillere indi” diyen Koca, tatilcileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

ulusal.com.tr

# bayram # tatil