Yusuf Doğan isimli terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak'ın Cudi Dağı Bölgesi'nde teröristlere yönelik süren operasyonda 3 PKK'lı öldürüldü. Genelkurmay Başkanlığı terör mücadelede haftalık bilançoyu da açıkladı. Toplam 36 terörist etkisiz hale getirildi. 1997'de 11 askerimizin şehit olduğu olayda helikopterimize ateş eden Yusuf Doğan isimli terörist 20 yıl sonra, 26 Mart 2017'de öldürüldü

Yusuf Doğan isimli terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak'ın Cudi Dağı Bölgesi'nde bulunan teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyon sürüyor. Operasyonda güvenlik korucuları ile 6 Jandarma Komando Timı görev yapıyor.

Derebaşı bölgesinde 3 PKK'lı terörist ile sıcak temas sağlandı. Çatışmada 3 terörist etkisiz hale getirildi. Arama tarama faaliyeti sırasında 1 teröristin de cesedi ele geçirildi. Çok sayıda silah ve mühimmata ise el kondu.

YUSUF DOĞANÖLDÜRÜLDÜ

26 Mart günü Tunceli Kutu Deresi bölgesinde etkisiz hale getirilen teröristlerin kimlikleri de açıklandı. Öldürülen teröristlerden birinin, 1997 yılında Irak kuzeyine düzenlenen operasyonda füze atışı ile vurulan ve 11 askerimizin şehit olduğu olayda helikopterimize ateş eden Ferhat Dersim kod adlı Yusuf Doğan isimli PKK'lı olduğu tespit edildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde teröristleri etkisiz hale getirmek için 5 Nisan'da başlayan operasyon ise sona erdi. 12 sığınak ve 1 barınak imha edildi. Çok sayıda silah, mühimmat, patlayıcı madde, tıbbi malzeme, uyuşturucu ve bir adet İncil ele geçirildi.

Güvenlik güçleri, PKK'lılara göz açtırmıyor. Şırnak'ın Silopi ilçesinde ise eylem hazırlığında olan 3 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Hakkari'nin merkez ve Yüksekova ilçesinde örgüte ait 2 mağara bulundu. İçerisinden 11 RPG-7 roketatar mühimmatı, dokuz el bombası, bir lehim makinası, üç güç kaynağı ve iki benzinli ısıtıcı ele geçirildi.

Örgütten kaçmalar da sürüyor. Van'ın Muradiye ilçesinde’de, bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Genelkurmay Başkanlığı yurtiçinde devam eden operasyonların haftalık bilançosunu da açıkladı. Toplam 36 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Örgüt tarafından kullanılan 21 sığınak, barınak ve depo kullanılmaz hale getirildi. Sınırlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 4 bin 913 kişi yakalandı.

ulusalkanal.com.tr

# terörist # öldürüldü # Yusuf Doğan