ABD silahları IŞİD'in elinde!

IŞİD'in Palmira saldırısı sırasında çektiği videoda, Amerikan yapımı ağır silahlar kullandığı görüldü. IŞİD’in söz konusu silahların büyük bir kısmını ABD’nin desteklediği Suriye'deki diğer terör gruplarından ele geçirdiği belirtiliyor.

ABD silahları IŞİD'in elinde!

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırıları ile önlemeye çalıştığı IŞİD, Palmira'yı ele geçirirken ABD yapımı TOW füzelerini kullandı

IŞİD militanları, geçen ay Suriye’deki Palmira Antik Kenti’ni ele geçirmişti. IŞİD'in Palmira saldırılarıyla ilgili yayınladığı videoda dikkat çeken bir detay öne çıktı.

Bütün dünya IŞİD'in Antik kenti yerle bir edeceğini tartışırken, videoda örgüt militanlarının Amerikan yapımı TOW tanksavar füzeleri kullandığı görüldü.

Videoda, IŞİD üyelerinin kente yönelik saldırıları sırasında tank, roketatar, obüs ve başkaca ağır silahlar kullandığı açıkça görülüyor.

IŞİD’in söz konusu silahların büyük bir kısmını ABD’nin desteklediği Suriye'deki diğer terör gruplarından ele geçirdiği belirtiliyor.

CIA 2014 Nisan'ında Suriyeli muhalif gruplara TOW sistemleri dağıtmaya başladığını açıklamıştı. Bu silahlar bir yıldan kısa bir süre de IŞİD'in eline geçmiş oldu.

ulusalkanal.com.tr

# abd # cia # ışid # silah