Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nden bir füze denemesi daha

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, bir füze denemesi daha yaptı. Japonya'nın üstünden geçen füze, Pasifik Okyanusuna düştü. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson yaptığı açıklama da "Bu müttefikimiz Japonya'ya ikinci tehdittir" dedi, Çin ve Rusya'ya, adım atın çağrısında bulundu

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nden bir füze denemesi daha

Hidrojen bombası denemesi ile Amerikan tehditlerine yanıt veren Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, bir füze denemesi daha yaptı.

Pyongyang yönetimi, yerel saatle saat 06.57, Türkiye saati ile 01:10 civarında Sunan bölgesinden doğu yönüne füze fırlattı.

Füzenin ateşlenmesinin ardından Japonya'nın Hokkaido ve Tohoku bölgelerinde yaşayanlara sığınaklara gitmeleri uyarısı yapıldı.

Japonya Devlet Bakanı Yoshihide Suga, füzenin Hokkaido adasının üzerinden geçerek denize düştüğünü, hava savunma sistemlerinin füzeye karşı harekete geçmediğini belirtti.

Güney Kore Savunma Bakanlığı ise füzenin muhtemelen 3.700 kilometre mesafe katettiğini, 770 kilometre yüksekliğe ulaşarak Japonya üzerinden Pasifik Okyanusu'na düştüğünü açıkladı.

Füze denemesine ABD'den yine tepki geldi. Başkan Donald Trump, Beyaz Saray'da askeri yetkililerden bilgi alırken, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson yazılı bir açıklama yaptı.

"Bu müttefikimiz Japonya'ya ikinci tehdittir" diyen Tillerson, Çin ve Rusya'ya, füze denemelerine karşı adım atmaları çağrısında bulundu. Tillerson, yapılan denemelerin Kore'nin diplomatik ve ekonomik olarak yalnızlaşmasına neden olduğunu da kaydetti

Bu arada Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, ABD ve Japonya'nın talebi ile bugün yine acil olarak toplanacak. Toplantı Türkiye saati ile 22'de başlayacak.

ABD'nin hazırladığı ve Pyongyang'a yeni ekonomik yaptırımlar uygulanmasını isteyen karar BMGK tarafından kabul edilmişti.

ulusal.com.tr

# abd # rusya # japonya # füze # Kore