YPG-PKK'dan kara propaganda

Terör örgütü PKK/YPG'nin Türkiye'nin Haseke'ye giden bölgedeki suyu kestiği ve salgına neden olmak istediğine yönelik iddialarına güvenlik kaynaklarından yalanlama geldi. Güvenlik kaynakları, bu iddiaların terör örgütlerinin kara propagandası olduğunu bildirdi.

YPG-PKK'dan kara propaganda

Türk ordusundan sınır içinde ve sınır ötesinde ağır darbe yiyen PKK-YPG yeni tip koronavirüsü bahane ederek Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı kara propaganda başlattı. Terör örgütü, Suriye'nin Haseke bölgesine giden suyu Türkiye'nin kestiğini, böylelikle koronavirüs salgınına neden olmak istediği iddiasını ortaya attı.

Terör örgütünün bu iddiaları güvenlik kaynakları tarafından yalanlandı. Güvenlik kaynakları, terör örgütünün gerçek dışı iddialarla Türkiye düşmanlığını körüklemeye çalıştığını belirtti. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, PKK/YPG tarafından kullanılmaz hale gelen Haseke ve kırsal kesimleri besleyen Allouk Su Tesisi'nin onarımı için Türkiye çalışma başlattı. Bu çalışmalar kapsamında da Kasım 2019'da Haseke ve kırsal kesime su verilmeye başlandı.

Güvenlik kaynakları, Mabruka Elektrik Santrali'nin ve taşıyıcı hatların tamiriyle ilgili de Suriye Devletinin elektrik trafolarının ve hatlarının tamirine başladığını ancak tamamlayamadığını belirtti. Yeterli seviyede elektrik verilmemesi nedeniyle de bölgede sıklıkla kesintilerin yaşandığı aktarıldı.

Bu kesintilerin Allouk Su Tesisi, Resulayn, Tel-Abyad ve kırsalı besleyen su kuyularındaki tesislerinin tam kapasiteyle çalıştırılamamasına neden olduğu ifade edildi. Su tesislerindeki jeneratörlerin yetersiz kalması, bir kısmının da arızalı olması nedeniyle Barış Pınarı ve Haseke bölgesine belli bir süredir istenilen seviyede suyun verilemediği ifade edildi.

Güvenlik kaynakları sorunların çözümü için yetkililerin devrede olduğunu da belirtti. Elektrik ve su sorunun çözümü için Suriye Devletinin elektrik trafolarını ve hatlarını tamir etmesi gerektiği bildirildi.

ulusal.com.tr

# pkk # YPG # haseke