Kıdem ve BES entegrasyonu ne demek?

Hükümet, Yapısal Dönüşüm Adımları kapsamında kıdem tazminatını Bireysel Emeklilik Sistemi ile birleştirerek bir fon oluşturacak. Peki, çalışanın iş güvencesi olan kıdem tazminatının BES ile birleştirilmesi ne anlama geliyor? İşçiler, bu yöntemle hangi hakları kazanabilir ya da kaybedebilir? Ayrıntıları haberimizde izliyoruz.

Yeni Ekonomi Programı kapsamında Yapısal Dönüşüm Adımları'yla kıdem tazminatı için fon kurulacak. Burada da kıdem Bireysel Emeklilik Sistemi ile birleştirilecek.

Peki, bu ne anlama geliyor?

Uzmanlar, BES ile kıdemin entegrasyonunun yani birleştirilmesinin çalışanlar için son derece sakıncalı olacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kıdem fonu için tarafların katılımıyla bir toplantı yapma kararı aldı. Vatan Partisi İşçi Sendika Bürosu Başkanı Yıldırım Koç, açıklanan reform paketinde de mutabakat yerine "Tarafların katılımıyla" ifadesinin kullanıldığına dikkat çekti.

Çalışma hayatı uzmanı Yıldırım Koç, sendikaların ve sendikasız olan bütün işçileri hak kaybına neden olacak düzenlemelere karşı mücadeleye çağırdı.

HABER: TANSEV KARA

ulusal.com.tr

# Kıdem # BES