Cerablus operasyonuyla ilgili Suriye'den açıklama

Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili Türkiye'nin Cerablus operasyonuna ilişkin açıklama yaptı. Suriye Resmi Haber Ajansı SANA’nın haberine göre, Türk tanklarının Suriye topraklarına girmesi kınandı. Aynı açıklamada "terörle mücadelenin Suriye ordusu ve hükümetiyle işbirliği içinde olması gerektiği" vurgulandı.

Cerablus operasyonuyla ilgili Suriye'den açıklama

Cerablus operasyonu ile ilgili Suriye Dışişleri Bakanlığından bir yetkili açıklama yaptı. Bir yetkiliye dayandırılan açıklama Suriye Suriye Resmi Haber Ajansı SANA’nın internet sitesinde yayınlandı. Suriye Türk tanklarının Suriye topraklarına girmesini kınadı.

Açıklamada, Türkiye'ye çağrı da yapıldı. Terörle mücadele etmek için Suriye ordusu ve hükümetiyle birlikte hareket edilmesi gerektiği belirtildi.

Aynı açıklamada IŞİD terör örgütünün yerine başka terör örgütleri yerleştirerek terörle mücadele edilemeyeceği ifade edildi. "Muhtelif şekilleri ve isimleriyle tüm teröre karşı ciddi bir mücadelenin olması gerektiği" vurgulandı.

SANA'da yayınlanan açıklamada Suriye topraklarında terörle mücadele edecek tarafların Suriye ordusu ve hükümeti ile mutlaka koordinasyon içinde olması gerektiği belirtildi. Terör kaynaklarının kurutulması için sınırların kapatılması talebi yinelendi.

Rusya'dan da Türkiye'ye Suriye hükümetiyle işbirliği çağrısı geldi. Rusya, Ankara'nın sınır ötesi harekatını Suriye hükümetiyle koordine etmesini istedi. Interfax haber ajansına konuşan bir Rus Dışişleri Bakanlığı kaynağı, "Terör karşıtı eylemler hiç olmadığı kadar gerekli, özellikle de Suriye-Türkiye sınırında. Bu eylemlerin etkili olması için önemli olan faktörse Şam ile işbirliği yapılması" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# açıklama # Fırat Kalkanı # cerablus suriye