Zaman Gazetesi iddianamesi tamamlandı

Zaman Gazetesi iddianamesi tamamlandı. Kayyuma devredildikten sonra kapatılan gazetenin eski çalışanlarına yönelik soruşturmada şüpheliler hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet istendi. İddianamede ayrıca, Zaman gazetesinde darbe çağrışımı yapıldığı yer aldı.

Zaman Gazetesi iddianamesi tamamlandı

Zaman gazetesinin 30 eski yönetici ve yazarlarına 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet istendi. Suçları, darbe çağrışımı yayınlar yapmak ve önceki darbelere destek olmak.

Kayyuma devredilen, ardından kapatılan gazetenin çalışanları hakkındaki soruşturmanın iddianamesi tamamladı. FETÖ medyasında darbe çağrışımı yapıldığı ve şüphelilerin malvarlıklarını usulsüz devrettiği vurgulandı.

Hazırlanan iddianamede, 21 kişi tutuklu "şüpheli", 8 kişi ise ise tutuksuz "şüpheli" olarak yer aldı. Yakalama kararı bulunan İhsan Duran Dağı ise "firari" olarak belirtildi.

İddianamede, şüpheliler Mümtazer Türköne, Ali Bulaç, İbrahim Karayeğen, Ahmet Turan Alkan, Mustafa Ünal, Şahin Alpay, Nuriye Ural, Lalezar Sarıibrahimoğlu, Orhan Kemal Cengiz, İhsan Duran Dağı'nın FETÖ medya organlarında görev yapan köşe yazarları oldukları belirtildi. Bu isimlerin FETÖ'nün amacına hizmet ettiği kaydedildi.

Başsavcıvekili tarafından onaylanan iddianame, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkeme heyetinin, 15 gün içerisinde incelemesini tamamlayarak, kabul veya red yönünde karar vermesi bekleniyor.

İddianamenin kabulü halinde şüpheliler ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

ulusalkanal.com.tr

# iddianame # zaman gazetesi