Özgür Erdursun'dan bir GSS uyarısı daha! "Onlar yararlanamayacak"

Emeklilikte yaşa takılanlar EYT mitinglerine de katılan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Genel Sağlık Sigortası GSS için önemli bir uyarı daha yaptı. Erdursun, 2020 yılında sağlık hakkında kimlerin faydalanamayacağını açıkladı

Özgür Erdursun'dan bir GSS uyarısı daha! "Onlar yararlanamayacak"

Emeklilikte yaşa takılanlar EYT mitinglerine de katılan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Genel Sağlık SigortasıGSS için önemli bir uyarı daha yaptı.

Genel Sağlık Sigortası priminin aylık 76,75 lira olduğunu belirten Erdursun, 2 milyon 492 bin 516 kişinden en az yarısının GSS prim borcu olduğunu söyleyerek bu borca gecikme faizi işlendiğini belirtti.

ÖNEMLİ GSS UYARISI: ONLAR FAYDALANAMAYACAK

31 Aralık 2019 tarihine kadar borcu olanlar sağlıktan yararlanabilir fakat 2020'de borcunu ödemeyenlerin sağlık hakkında yararlanamayacağının bilgisini paylaştı.

Erdursun, şu bilgileri aktardı:

"Hiçbir sosyal güvencesi olmayıp GSS kapsamına alınan, ancak aylık prim ödeme imkanı olmayan veya olmadığını düşünen kişilerin gelir testi yaptırması gerekmektedir.

Genel sağlık sigortası primi aylık 76,75TL'dir. 2 Milyon 492 Bin 516 kişi'den en az yarısının GSS Prim borcu var, bu borca gecikme faizi işleniyor. 31/12/2019 tarihine kadar borcu olanlar sağlıktan yararlanabilir. 2020'de borcunu ödemeyen sağlık hakkından yararlanamayacak!"

ulusal.com.tr

# özgür erdursun # gss # genel sağlık sigortası