Koltuklarına veda edecek ve yeni kabineye girecek isimler belli oldu

AKP'de Binali Yıldırım’ın başbakan ve genel başkan adayı olmasının ardından gözler yeni kabineye çevrildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 22 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kurultayın akşamında yeni başbakanı görevlendireceğini söyledi, “Kabineyi süratle oluşturma imkanı vereceğim” dedi. Kulislerde kabinedeki değişikler tartışılıyor.

Koltuklarına veda edecek ve yeni kabineye girecek isimler belli oldu

AKP'de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yerine gelecek aday Binali Yıldırım oldu. Gözler 22 Mayıs Pazar günü yapılacak olağanüstü kurultayın ardından kurulacak 65'inci hükümetin yeni kabinesine çevrildi.

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hükümetin kurulması için vakit kaybedilmeyeceğini söyledi, yeni başbakanı kurultay akşamı görevlendireceğini ifade etti.

YENİ KABİNE NASIL ŞEKİLLENECEK?

Kulislerde, Bakanlar Kurulu'na 6 ya da 7 yeni ismin gireceği konuşuluyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakın isimlerin koltuklarından olacağı ifade ediliyor.

KOLTUKLARINA VEDA EDECEK İSİMLER

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Çevre Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun koltuğuna veda edeceği belirtiliyor.

KABİNEYE GİRECEK YENİ İSİMLER

Habertürk'ün haberine göre, Nükhet Hotar, Öznur Çalık, Ömer Çelik, Nurettin Canikli ve Mustafa Şentop gibi isimler kabineye girecek yeni isimler. Mehmet Müezzinoğlu, Berat Albayrak ve Bekir Bozdağ’ın da Başbakan yardımcısı olacağı konuşuluyor.

Haberde, Başbakan Yardımcıları, Numan Kurtulmuş ve Tuğrul Türkeş’in yerini koruyacağı ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

# yeni kabine # nasıl şekillenecek