FIBA'da Türk hakemler örnek oldu

FIBA tarafından düzenlenen "Başarıya Giden Adımlar" isimli Web Konferansta konu "Türk Basketbol Hakemliği ve Profesyonel Hakemlik" oldu. FIBA Hakem Direktörü Carl Jungebrand, Türkiye’de en üst ligde görev yapan dört kadın hakem yer aldığı ve bunun tüm dünya ülkeleri arasında en yüksek sayı olduğunu belirtti.

FIBA'da Türk hakemler örnek oldu

FIBA tarafından düzenlenen "Başarıya Giden Adımlar" isimli Web Konferansta konu "TürkBasketbolHakemliği ve Profesyonel Hakemlik" oldu. FIBA Hakem Direktörü Carl Jungebrand, Türkiye’de en üst ligde görev yapan dört kadın hakem yer aldığı ve bunun tüm dünya ülkeleri arasında en yüksek sayı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin ve dünyanın spor gündemi şu şekilde:

• 56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Türk Hava Yolları Konya-Konya 2. etabında dereceye giren sporcular ödüllerini aldı. Konya'da koşulan etabın ardından Kültür Park'ta ödül töreni düzenlendi.

Milli sporcu Melike Günal, Rusya'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda üç bronz madalya kazandı. Moskova'da gerçekleştirilen şampiyonanın son gününde artı 87 kiloda podyuma çıkan Melike Günal hem koparma hem silkme hem de toplamda bronz madalya elde etti.

Usain Bolt'un emekliye ayrılmasının ardından erkekler 100 metrenin yeni yıldızı olan Christian Coleman, Tokyo'da düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'nda piste çıkamayacak. Birleşik Amerikalı sprinter, bir yıl içinde 3 kez doping testine katılmadığı gerekçesiyle spordan men edilmişti.

# spor # türkiye # türk # japonya # basketbol # hakem # fiba # bisiklet # olimpiyat # milli sporcu # usain bolt # Türkiye Bisiklet Turu