Amsterdam ve Viyana'da salgın tedbirleri protesto edildi

Hollanda ve Avusturya'da salgın önlemleri protesto edildi. Gösteriler, hükümet karşıtı eylemlere dönüştü. Filistin, İsrail'in 5 bin doz aşı göndereceğiz açıklamasını yalanladı. Kazakistan'da toplu aşılama başladı. Vaka sayısının 103 milyonu geçtiği dünyada, Kovid-19 ile mücadele sürüyor.

Amsterdam ve Viyana'da salgın tedbirleri protesto edildi

Dünyakoronavirüs ile mücadele ediyor. Vaka sayısı 103 milyon 416 bini, can kaybı 2 milyon 234 bini aştı.

Hollanda ve Avusturya'da salgın önlemlerine karşı eylemler devam ediyor. Hollanda'da sokağa çıkma kısıtlamasına karşı yine gösteriler düzenledi. Başkent Amsterdam'daki Müzeler Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce gösterici, kısıtlamaların bir an önce sona ermesini istedi. Kalabalığa müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Avusturya'nın başkenti Viyana da günlerdir benzer eylemlere sahne oluyor. Ülkede alınan gösteri yasağına rağmen, sağcı gruplar salgın tedbirlerine karşı yine alanlara çıktı. Gösterilerde, Başbakan Sebastian Kurz'a istifa çağrısı yapıldı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'den 5 bin Kovid-19 aşısının işgal altındaki Batı Şeria'ya ulaşmadığını açıkladı. Bakanlık yetkilisi Üsame el-Neccar, ''Aşıların var olduğuna dair herhangi bir tebligat bizlere ulaşmadı. İsrail, üzerindeki uluslararası baskıyı hafifletmek için bu türden haberleri yaymak istiyor.” dedi. İsrail yönetimi, sağlık çalışanları için Filistin'e 5 bin doz aşı gönderileceğini açıklamıştı.

Kazakistan'da 18-65 yaş arası vatandaşlar için toplu aşılama başladı. Aşılama sürecinin 6 aşamada yürütüleceği ülkede ilk etapta 100 bin sağlık çalışanına aşı yapılması planlanıyor.

# koronavirüs # israil # Kovid19 # filistin # Hollanda # dünya # kazakistan # avusturya