Kadıköy'e 1 Mayıs çıkarması

Türk-İş, 1 Mayıs'ta Kadıköy'e adeta çıkarma yapacak. Türk-İş, 1 Mayıs'ta 10 ilden yaklaşık bin otobüs işçiyi Kadıköy'e getirecek.

İşçilerin emekçilerin bayramı 1 Mayıs çok yaklaştı. Türk-İş 1 Mayıs kutlamaları için İstanbul Kadıköy'e yaklaşık bin otobüs kaldıracağını açıkladı.

"Yaklaşık 1000 otobüs civarında Kadıköy'de olacağız. Türkiye'nin hemen hemen bütün illerinde 1 Mayıs'ı biz kutlayacağız."

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, 1 Mayıs öncesi Ulusal Kanal'a konuştu, "önemli olan 1 Mayıs'ın kutlandığı alan değil, o gün verilecek mesajdır" dedi.

"İlk defa işçinin sorunlarını direkt Türk-İş Başkanımız vereceği mesajları, olaysız, gerçekten bir bayram havasında bir 1 Mayıs geçireceğiz." "Önemli olan hangi alanlarda yaptığımız değil, doğru sorunları doğru yerden doğru yere mesajları iletmek"

Türk-İş, "kutlamalarda Türk bayrağı yok" diyerek Ankara Sıhhiye'de 1 Mayıs'ı kutlamaktan vazgeçmişti. Türk-İş Genel Sekreteri bir kez daha "Türk Bayraklı 1 Mayıs" vurgusu yaptı.

"Bir uzlaşma zemini aramasına ısrar etmesine rağmen Türk-İş maalesef bir uzlaşma zemini bulamadık. O yüzden bir Türk bayraklarının olduğu İstiklal Marşıyla açacağımız bir 1 Mayıs kutlayacağız. "

İstanbul Kadıköy'de yapılacak 1 Mayıs'a yaklaşık 100 bin işçinin katılması bekleniyor. Türk-İş Genel Sekreteri Kavlak, tüm işçileri 1 Mayıs'ı kutlamaya çağırdı.

"Emeğiyle geçinen herkezi Ankara'da, İzmir'de, İstanbulda alanlara bekliyoruz. Türk-İş flamasının altına bekliyoruz"

ulusalkanal.com.tr

# kadıköy # 1 mayıs