Taksim'de 1 Mayıs'a dava!

1 Mayıs yargıya taşındı. 2014 1 Mayıs'ını kutlamak için Taksim'e çağrı yapan DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği yöneticilerine dava açıldı. Sendikacılar, "halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtmak" il suçlanıyor.

Taksim'de 1 Mayıs'a dava!

İşçi bayramı değil çatışma alanı olmuştu. 1 Mayıs 2014'te yaşanan bu tablo yargıya taşındı. 1 Mayıs'ı kutlamak için Taksim Meydanı'na çağrı yapan sendikacılara dava açıldı.

Tıpkı önceki yıl olduğu gibi, 2014 1 Mayıs'ının da nerede kutlanacağı tartışma konusuydu. DİSK, KESK,TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak istedi, İstanbul Valiliği izin vermedi. 1 Mayıs günü sendikalar yine de Taksim'e çıkmak isteyince polis müdahale etti, çok sayıda kişi yaralandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı sendika yöneticilerine, Toplantı ve Gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefetten dava açtı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de aralarında bulunduğu çok sayıda sendikacı, “Halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtmak” ile suçlanıyor.

ulusalkanal.com.tr