ABD'den Suudi Arabistan'a askeri sevkiyatı

ABD Savunma Bakanlığı Suudi Arabistan'a asker ve patriot sistemi gönderileceğini duyurdu. 200 ABD askeri, patriot bataryası ve 4 adet radar sistemi yakında Suudi Arabistan'a gönderilecek. Ayrıca ek kuvvetlerin hazırlandığı da yine Pentagon tarafından bildirildi.

Suudi Arabistan'daki Aramco tesislerine yapılan saldırıların ardından ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Riyad'a ziyaret etmiş ve Veliaht Prens Selman ile görüşmüştü.

Mike Pompeo İran'a karşı bir koalisyon kurmaya çalıştıklarını ve Suudi Arabistan'a asker göndereceklerini söylemişti. ABD'nin Suudi Arabistan'a göndereceği gücün sayısı ve niteliği belli oldu.

Açıklama Pentagon'dan yapıldı.

ABD Savunma Bakanlığı Suudi Arabistan'a 200 asker, bir Patriot hava savunma bataryası ve 4 kısa menzilli radar sistemi sevk edileceğini açıkladı.

Bu sevkiyatın, Suudi Arabistan'ın sivil ve askeri alt yapılarını korumaya yönelik hava ve füze savunma kabiliyetine önemli katkı sağlayacağı belirtildi.

Ancak Aramco tesislerine füze ve iha'lar ile saldırı düzenlendiğinde de Suudi Arabistan'da Patriot sistemleri konuşluydu. Hatta iyracı Fransız ve İsviçre hava savunma sistemleri de ülkede bulunuyor. Ancak bu sistemlerin hiçbiri saldırıları engelleyemedi.

ulusal.com.tr

# abd # suudi arabistan # askeri sevkiyat