Trakya sele teslim

Dün yağan yağmur yine hayatı felç etti. Ergene Nehri'nin taşması sonucu köprüler yıkıldı. Ayçiçeği tarlaları hasar gördü. Hayvanlar telef oldu. Çiftlikler kullanılamaz duruma geldi. Yaşanan sel olayında can kaybı yaşanmazken çok sayıda hayvan telef oldu.

Dün yağan yağmur yine hayatı felç etti. Ergene Nehri'nin taşması sonucu köprüler yıkıldı. Ayçiçeği tarlaları hasar gördü. Hayvanlar telef oldu. Çiftlikler kullanılamaz duruma geldi. Yaşanan sel olayında can kaybı yaşanmazken çok sayıda hayvan telef oldu. Tekirdağ’ın Ergene İlçesine bağlı Ulaş Mahallesi ile Karamehmet Mahalleleri arasında kalan köprü yıkılırken o bölgede bulunan ayçiçeği tarlaları da büyük zarar gördü. Bir aracında yıkılan köprü yanında devrildiği gözlendi. Bölge sakinleri dertli. Yardım gelmediğini söyleyen yurttaşlar kendi çabaları ile hayvanlarını bulmaya çalışıyor.

İki buçuk saat mahsur kaldık.

Selde yaşadıklarını anlatan Ulaş Mahallesi sakinlerinden Osman Korkmaz; “Ben iki buçuk saat bir tankerin üzerinde kaldım. Kimse yardıma gelmedi. Köylülerden birisi traktörüyle beni aldı. Almas'a ölmüştüm. Koyunlar gözümün önünde suda sürüklendi. Çok sayıda koyun telef oldu. Dünden beride uyumuyorum.” dedi.

Bir anda sular yükseldi.

Mahalle sakinleri suların bir anda yükseldiğini söyledi. Sular bir anda yükseldi. İki çataktan gelen sular buradaki köprüyü de yıktı. Ayçiçeği tarlaları zarar gördü. Ayçiçekleri yan yattı. Zarar fazla, Allah'tan can kaybımız yok.” dedi.

Hayvanlarını kendileri arıyor.

Yurttaşlar kendi imkanları ile hayvanlarını bulmaya çalışıyor. İsmini vermek istemeyen bir yurttaş yardıma gelen olmadımı sorumuza “Şu ana kadar bir siz geldiniz başkada gelen giden yok. 30 tane kaz kayıp, bir o kadarda tavuk koyunlarım yok. Şu anda zararımızın ne olduğunu da bilmiyoruz.” dedi.

Canlı buldukları hayvanları araçları ile başka yerlere taşıyan yurttaşlar hayvanlarını aramayı sürdürüyor.

İmdat Şahin

ulusalkanal.com.tr

# yağmur # sel # nehir # trakya # sağanak yağış # telef # ergene nehri