Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: ''PKK'nın gerçek yüzü Irak'ta daha net görülmektedir''

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Erbil'e gitti. Akar, KDP Başkanı Mesud Barzani ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani ile ayrı ayrı görüşmeler yaptı. Akar'ın görüşmelerinde gündem PKK ile mücadele oldu. Milli Savunma Bakanı, ''Amacımız birlik içinde terör örgütü PKK sorununu ortadan kaldırıp, komşularımızla huzur içinde yaşamaktır'' dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: ''PKK'nın gerçek yüzü Irak'ta daha net görülmektedir''

Bağdat'ın ardından durak Erbil oldu. PKK ile mücadelede "birlik" vurgusu yapıldı. PKK'nın bitirilmesi ve komşuluk ilişkileri gündeme alındı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in de yer aldığı heyet ile, Erbil'de temaslarda bulundu.

Bakan Akar, ilk olarak Irak Kürt Bölgesel Yönetimi eski başkanı ve KDP başkanı Mesud Barzani ile görüştü. Barzani, "Hem Iraklı kardeşlerimiz hem bölge halkı hem de Türkiye için sorunları birlikte çözebileceğimize inanıyoruz'' dedi.

Irak'ta IŞİD'le mücadelede önemli başarıların elde edildiğini aktaran Akar, PKK ile mücadeleye de vurgu yaptı.

Akar, ''PKK'nın gerçek yüzünü Irak'ta birçok kesim daha net bir şekilde görmektedir. PKK, bölge halkının da düşmanıdır. Bizim Kürt kardeşlerimizle bir problemimiz yok. Bütün mücadelemiz terör örgütüne ve teröristlere karşı. Aramızdaki iş birliğini daha da güçlendirmeli ve terör örgütü PKK karşısında beraberce kararlı bir şekilde durmalıyız. Amacımız PKK sorununu ortadan kaldırıp sınır güvenliğimizi sağlamak ve komşularımızla huzur ve refah içinde yaşamaktır'' dedi.

Bakan Akar ve Orgeneral Güler, daha sonra, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile bir araya geldi. İki gündür olumlu görüşmeler yapıldığını söyleyen Milli Savunma Bakanı Mesrur Barzani ile görüşmesini basına kapalı yaptı.

# türkiye # pkk # terörist # akar # Yaşar Güler # ıkby # bağdat # erbil # KDP # Mesrur Barzani