‘Gülen’i Türkiye’ye MHP getirecek’

Eski MHP Edirne İl Başkanı Akalın, sosyal medya hesabından Adan’ın kahvaltı masasındaki sözlerini paylaştı: Biri cumhurbaşkanı diğeri başbakan oldu. İktidarımızda muhteremi Tükiye’ye getireceğiz

‘Gülen’i Türkiye’ye MHP getirecek’

MHP’de Celal Adan krizi çıktı. “Ergenekon ve Balyoz’da darbe heveslileri yargılandı” diyen Celal Adan’a sert tepki gösteren eski MHP Edirne İl Başkanı Mehmet Tolga Akalın, sosyal medya hesabında “Adan 2011 yılında bir toplantıda ‘Hocaefendiyi Türkiye’ye biz getireceğiz’ dedi” mesajını paylaştı.

‘BİZ MUHTEREMLERİ TANIRIZ’

Aynı zamanda hukukçu olan ve Ergenekon ve Balyoz davalarında da avukatlık yapan Akalın, facebook adresinden MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan’a tepki gösterdi. Akalın, facebook sayfasında 18 Mart’ta şu mesajı yazdı: “Yıl 2011. İstanbul 2. Bölge Bayrampaşa ilçesinde seçim arifesi bir kahvaltı.Kasetlerin yarısı patlamış durumda .Celal Adan kahvaltıda konuşuyor... “ Biri cumhurbaşkanı diğeri başbakan oldu. Muhterem hocaefendiyi memlekete getiremediler. MHP nin iktidarında muhterem hocaefendiyi Tükiye’ye getireceğiz ve havaalanında karşılayacağız”. Nokta ... Konuşmaya tanık mı? Çığır Doğu Zorlu kahvaltıdaki yüzlerce ülkücüden biri...MHP içerisindeki kripto cemaatçilerin bugünkü açıklamalarına hayret edenlere duyurulur. Biz muhteremleri tanırız.”

BAHÇELİ, ADAN’A DESTEK VERMİŞTİ

Celal Adan’ın açıklamaları, 18 Mart Çarşamba günü partisinin Genel Merkezinde basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de sorulmuştu. Bahçeli, bu ifadelere katıldığını belirterek, “Evet, Celal Adan doğru söylemiş” diye yanıt vermişti.

2007’DE GÜLEN’İN YANINA GİTTİ

Celal Adan, 2011 seçimlerinden kısa bir süre önce MHP’ye katılmıştı. Yıllarca “ülkücü kökenli” olarak DYP ve Mehmet Ağar’ın genel başkan olduğu Demokrat Parti’de yönetici olan Adan, 2007 yılında Ağar’ın talimatıyla ABD’de Fethullah Gülen ile görüşmüştü. Görüşme basına Erkan Mumcu’nun açıklamalarıyla yansımıştı. Hürriyet gazetesi yazarlarından Şükrü Küçükşahin 5 Ağustos 2007 tarihli haberinde, Mumcu ve Ağar arasındaki ittifak görüşmeleri yapılırken, Ağar’ın Mumcu’ya şu cümleyi söylediğini yazdı:

“...Aynı süreçte Celal Adan’ın da ABD’ye gittiği ortaya çıktı.

Geziden sonra 31 Mayıs’taki ilk buluşmada Ağar, Mumcu’ya ilginç bir soru yöneltti:

- Celal’i ABD’ye gönderdim. Ya grup toplantında ne dedin ki Sayın Gülen, ‘Erkan Bey bizi çok incitti’ demiş. Çok kırgın.

- Cemaatlerin ekonomik yapılarını eleştirdim.

- Neyse; cumartesi günü onların Matematik Olimpiyatı’na gidiyorum. Biraz toparlayıp çiçek atacağım.”

Ceyhun Bozkurt/ Aydınlık

# fethullah gülen # devlet bahçeli # Celal Adan # ülkücüler