Gizli projelere Amerika'dan sızma yapıldığı belirlendi

TÜBİTAK'ın çok gizli projelerinin bulunduğu bilgisayarlara Amerika'dan sızmalar yapıldığı tespit edildi. Çarpıcı bilgi, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'ndeki FETÖ yapılanmasına dair hazırlanan iddianameyle ortaya çıktı. İddianamede, FETÖ'cü sanıkların kurum içinde kullandığı bilgisayarlara Virginia eyaletinden erişim sağlandığı bilgisine yer verildi.

Gizli projelere Amerika'dan sızma yapıldığı belirlendi

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Gebze'deki TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'ndeki FETÖ yapılanmasına ilişkin hazırladığı iddianamede çarpıcı bilgiler yer aldı.

17 sanıklı iddianamede kurum bilgisayarlarında yapılan incelemelerin ayrıntıları anlatıldı.

İddianamede yer alan tespitlere göre, TÜBİTAK'ta çok gizli projelerin bulunduğu ve FETÖ'cü sanıkların kullandığı bilgisayara 20 ile başlayan IP adreslerinden erişim sağlandı.

IP adresine ilişkin yapılan incelemede, adresin kurum içinde kullanılmadığı belirlendi, soruşturma derinleştirildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) üzerinden yapılan sorgulama sonucunda bu IP adreslerinin ABD'nin Virginia kentindeki Falls Church kasabasında konumlandığı saptandı. Ayrıca şüphelilere ait kurum bilgisayarlarının incelenmesinde, kendilerinin görevlendirilmediği gizli proje kayıtlarının bulunduğu belirlendi.

Savcılık, TÜBİTAK'ın bilirkişilik yapmak için kurulmamasına rağmen FETÖ kumpaslarına dayanak oluşturmak amacıyla bilirkişi incelemesi yaptığını da belirtti.

İddianamede, "FETÖ uydurma ve sahte dijital delillerini meşrulaştırmak ve raporlar hazırlatmak için özellikle TÜBİTAK'a önem vermiştir. Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, böcek soruşturmasındaki sahte raporlar bu şekilde hazırlanmıştır." denildi.

ulusalkanal.com.tr

# abd # fetö # tübitak # BTK # gebze # iddianame # Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu # İP # Virginia