Erdoğan ses kayıtlarını doğruladı

Tayyip Erdoğan ile İşadamı Metin Kalkavan'a ait olduğu ileri sürülen iki telefon görüşmesi ortaya çıktı. Erdoğan'ın Koç Grubu'nun aldığı Milli Gemi ihalesini iptal ettirmek için girişimde bulunduğu öne sürüldü. Erdoğan'ın Kalkavan'dan ihaleye itiraz etmesini istediği iddia edildi. Kalkavan da itiraz etti ve Başbakanlık, ihaleyi Koç Grubu'ndan aldı. Erdoğan'ın bugünkü açıklamaları görüşmeleri doğruladı.

Erdoğan ses kayıtlarını doğruladı

Tayyip Tayyip Erdoğan ile işadamı Metin Kalkavan'a ait olduğu iddia edilen iki ses kaydı daha ortaya çıktı.

16 Nisan 2013 tarihli görüşmenin konusu Milli Gemi Projesi... Erdoğan, Koç Grubu'nun 1,1 milyar avroya ihalesini aldığı 4 adet gemi yapımı ihalesinin iptali için Kalkavan'ı arıyor.

Erdoğan, daha önce başvurmasına rağmen ihaleye çağrılmayan Kalkavan'dan Başbakanlık Teftiş Kurulu'na itiraz etmesini istiyor. Kalkavan ise başvurularının hep sözlü olduğunu söylüyor. Erdoğan bunun üzerine Başbakanlık Teftiş Kurulu, İletişim Merkezi ve Özel Kalem'e bu konuda şikayet dilekçesi göndermesi için Metin Kalkavan'ı tembihliyor.

Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'na görüşüldüğü gibi itiraz edildi. Ardından Başbakanlık, Koç Grubu'ndaki 4 adet Milli Gemi Yapım İşi İhalesi'in iptal etti.

Bu sürecin ardından İkinci görüşme ise 27 Eylül 2013'e ait. Basında ihalenin yenileneceği haberlerinin çıktığı gün yapılan görüşmede MİLGEM ihalesinin Kalkavan'a verilmesi planlanıyor. Erdoğan, ihalede görüşülmesi gereken fiyatlandırmayı telefonda Kalkavan'a anlatıyor ve "fiyatınız çok yüksek düşürün" talimatı veriyor.

Görüşmede ayrıca havuzlu askeri çıkarma gemisi LPD ihalesi de görüşülüyor. Erdoğan, Kalkavan'a fiyat olarak çok geride oldukları uyarısında bulunuyor.

Bu görüşmelerin ardından, MİLGEM ihalesi ve LPD ihalesi Kalkavan'ın Sedef Gemi İnşaat şerketine verildi.

Erdoğan da bugünkü açıklamayı dolaylı yoldan doğruladı.

ulusalkanal.com.tr

# tayyip erdoğan # görüşme # milgem