AKP'nin söyleyemediklerini Memur-Sen ilan etti

AKP iktidarına yakınlığı ile bilinen Memur-Sen, PKK ile yürütülen bölünme müzakeleri için, hakem belirlenmesini önerdi. Memur-Sen, Diyarbakır'da "Kürt Meselesine İslami Çözüm" konulu sempozyumu düzenledi. Sonuç bildirgesinde ana dilde eğitim, yeni anayasa ve ulus-devlet yapısı yerine ise "islami çözüm" önerildi.

Diyarbakır’da 3 bin 600’e yakın sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı düzenlendi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde aralarında Mustazaflar Cemiyeti, Anadolu Platformu ve AKP'ye yakınlığıyla bilinen Memur-Sen'in de yer aldığı bazı sivil toplum örgütlerince bir otelde düzenlenen çalşıtay 2 gün sürdü.

Çalıştay, sonuç bildirgesinin okunmasıyla sona erdi. Bildirgenin Türkçesini Memur Sen Diyarbakır İl Temsilciliği ve Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş okudu.

Memiş, Kürt meselesinin ulus-devlet yapısıyla değil, islami bakış açısıyla çözüleceğini söyledi.

Sonuç bildirgesinde anadilde eğitimin önündeki tüm engellerin kaldırılması savunuldu. Katılımcılar eşit yurttaşlık temelinde yeni bir anayasa hazırlanması konusunda ortak karara vardı.

Çalıştay'da cezaevindeki tutuklu ve hükümlere af anlamına gelen taleplere de yer verildi.

Açılım sürecide çalıştayın gündemindeydi. Bu kapsamda "devlet ve silahlı yapılar arasında" hakem tayin edilmesi gerektiği vurgulandı.

ulusalkanal.com.tr

# ilan etti