F-Tipi'ne operasyon hakkında kim, ne dedi?

F-Tipi'ne operasyon hakkında kim, ne dedi?

İstanbul merkezli yürütülen F-Tipi örgüt operasyonuyla ilgili siyasilerden açıklamalar gelmeye başladı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, operasyonun ayrıntılarını ve hangi gerekçelerle yapıldığını şu an bilmediğini ifade etti. Kurtulmuş, "Yapılan işlemlerin sonucunu göreceğiz. Bir şey söylemeyi bu aşamada uygun görmüyorum" diye konuştu.

Operasyon ile ilgili MHP'den ilk tepki Grup Başkanvekili Oktay Vural'dan geldi. Vural, "Daha önce hukuka darbe yapmışlardı. Adli kolluğa darbe yaptılar. parlamentoda milletvekillerinin rüşvet ve yolsuzluk dosyalarında inceleme yapmasını, soru sormasını engelleyerek egemenliğe darbe yaptılar. Şimdi de açıkçası medyaya baskı yapmak suretiyle doğrudan doğruya bu süreci halktan gizlemek istiyorlar. Halktan bilgi gizlemeye çalışanlar, halktan korkanladır. halkın bilgi almasından korkanlardır." diye konuştu.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Fuat Avni Türkiye'yi iyi biliyor. Hükümetin yalanlamasına rağmen, ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı" dedi.

Operasyonun 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun yıldönümü yaklaşırken gerçekleşmesine de dikkat çeken Hasip Kaplan, "aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'inlerine giriyoruz' diyerek operasyonun işaretini vermişti" dedi.

Kaplan, şöyle konuştu;

"Derin devlet hücelerinin uyanmaya başladığına ilişkin bir işaret. Salt paralel değil, derin devletin de uyanmaya başladığına ilişkin Ankara'da, Meclis kulislerinde duyumlar alıyorduk. Derin devletin sık sık toplantılar yapmaya başladığı fısıltı gazetesi ile yayılmayabaşlamıştı. Farklı kesimlerden aldığımız duyumlar, önümüzdeki günlerde farklı hareketler de olabileceğini gösteriyor. Hükümetin, asker, polis, güvenlik güçleri üzerinde yüzde 100 kontrolü olmadığını, hükümetin atadığı vali, emniyet müdürünün, güvenlik güçlerinin ancak yüzde 55'ine hakim durumda olduğunu gösteriyor".

Konuyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu "Şu anda yaşadığımız süreç sağlıklı işleyen demokrasilerde yaşanan süreç değidir. Darbe sürecidir" dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç da operasyona tepki gösterdi.. Koç, "CHP hukuksuzluk ile karşı karşıya olan herkesin yanında yer alacak" dedi.

MÜEZZİNOĞLU: YANLIŞ YAPAN BEDELİNİ ÖDER

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, "Gerekli değerlendirmeleri süreç içerisinde zaten kamuoyu da yapar. Yanlış yapan yanlışının bedelini öder. Ama şu anda daha çok yeni haberler, bakalım" diye konuştu.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, F-Tipi örgüte yapılan operasyonu değerlendirilirken, "İlk defa yapılan bir şey değil. Hepimizin temennisi; gerçeklerin ortaya çıkarılması" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# kemal kılıçdaroğlu # chp # f-tipi # STV # nuh gönültaş # paralel yapı # fuat avni # cemaat operasyon # kimler gözaltında # salih asan # engin koç # twitter Ekrem Dumanlı # Hidayet Karaca # hakim islam çiçek