Akar ve Fidan Rusya'da

Ankara-Moskova hattında “İdlib” diplomasisi hızlandı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve mevkidaşı Lavrov'un İdlib’e ortak operasyon mesajının ardından önce MİT Başkanı ve Türk Savunma Bakanı Rusya’ya gitti. Rusya’dan gelen yeni açıklamada ise "Türk temsilcilerle Gerilimi Azaltma Bölgesi'ndeki insanların tahliyesini görüştük" denildi.

Önce operasyon mesajı geldi. Ardından peş peşe kritik temaslar sağlandı.

Amerika’nın yaptırım tehdidinde bulunduğu Türkiye ile Rusya arasında İdlib için diplomasi hızlandı. Rusya ile Türkiye arasında İdlib’teki mültecilerin tahliyesi görüşüldü.

Türk ve Rus Dışişleri Bakanlar İdlib’te terör örgütlerine karşı ortak operasyon mesajı vermişti. Mesajın ardından MİT Başkanı Hakan Fidan ile Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar Rusya’ya gitti, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüştü. Görüşmenin ardından “Sığınmacıların eve dönmesi konusuna özel önem verildi” açıklaması dikkat çekmişti.

Rusya’dan gelen yeni açıklamada ise “mültecilerin tahliyesi” vurgusu yapıldı. Açıklamayı Rusya'nın Ortak Koordinasyon Merkezi Temsilcisi Albay Aleksey Posunko yaptı.

ulusal.com.tr

# rusya # Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar # MİT Başkanı Hakan Fidan