Swoboda, Erdoğan'dan memnun!

Marmara Üniversitesi'nde düzenlenen, "Adalet ve Hukuk Devleti Uluslararası Sempozyumu"nda konuşan Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Birliği Başkanı Hannes Swoboda konuştu. Tayyip Erdoğan'ın Ermeni, Kıbrıs ve Kürt meselelerinde olumlu attığını söyleyen Swoboda AKP hukümetinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Swoboda, Erdoğan'dan memnun!

Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Birliği Başkanı Hannes Swoboda, Marmara Üniversitesi'nde düzenlenen sempozyumda konuştu.

Ermeni, Kıbrıs ve Kürt meselelerinde Tayyip Erdoğan, iyi adımlar attığını söyleyen Swoboda AKP hukümetinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Swoboda, Erdoğan'ın geri adım atmamasını istedi.

"Biz Türkiye’den Ermeni, Kıbrıs ve Kürt konularında düzeltme istiyoruz. Ve nihayet krizlerin yönetilmesini. Tayyip Erdoğan, iyi adımlar atıyor ama niye geri adım atıyor? Türkiye hükümetinin pozisyonuna karşı bizim tavrımız düşmanlık değil. Güçlü bir müttefik demokrat, ülke istiyoruz. Bu tür tartışmalar Türkiye’nin önünü AB’de açacak. Biz düşman değiliz, hayır, demokratik bir ülkeye AB içinde ihtiyacımız var"

Sempozyumda söz alan bir başka isim AB Türkiye Büyükelçisi Stefano Manservisi oldu. AB Büyükelçisi yolsuzluk ve rüşvet iddialarını içeren 17 Aralık sürecinin başından beri takipçisi olduklarını aktardı.

ulusalkanal.com.tr