Türk Kızılay, Sinop, Bartın ve Kastamonu'ya uzman ekip gönderdi

Sinop'un Ayancık, Bartın'ın Ulus ve Kastamonu'nun Azdavay ilçelerinde meydana gelen sel ve su baskınları nedeniyle Türk Kızılay'ı harekete geçti. Yapılan açıklamada bölgeye uzman ekiplerin gönderildiği bildirildi.

Türk Kızılay, Sinop, Bartın ve Kastamonu'ya uzman ekip gönderdi

Sinop, Bartın ve Kastamonu'da yoğun yağışın etkisiyle sel ve su baskınları meydana geldi. Türk Kızılay bölgede yaşanan felaket sonrası harekete geçti.

Türk Kızılay yaptığı açıklamayla sel ve su baskınlarından etkilenen bölgelere uzman ekip gönderildiğini bildirdi. Yapılan açıklamaya göre, uzman ekipler, Batı Karadeniz bölgesinde etkili olan yağışlardan etkilenen vatandaşlara destek oluyor.

Sel ve su baskınlarının meydana geldiği bölgelerde çalışma yürüten Türk Kızılay, afet uzmanı ve gönüllülerinden oluşan ekipler aracılığıyla mağdur olan vatandaşlara yardım ulaştırmak için seferber oldu.

Yardım çalışmaları kapsamında, Sinop'un Ayancık, Bartın'ın Ulus ve Kastamonu'nun Azdavay ilçelerine ikramlık malzeme ve gıda kolisi gönderildi. Ayrıca, bölgeye içme suyu ve kumanya da sevk edildi.

# kastamonu # Bartın # türk kızılay # Sinop # ekip # sel # ayancık # azdavay # ulus # Su Baskınları