Erdoğan'dan Ali Babacan'a tepki: Bunu kime yutturuyorsun?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin IMF'den yardım alması konusunda CHP'den gelen çağrılara bir kez daha tepki gösterdi. Erdoğan "IMF sevdası Türkiye'yi teslimiyet devrine döndürme özlemi" ifadelerini kullandı. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesi konuşan Erdoğan'ın hedefinde Ali Babacan da vardı.

Erdoğan'dan Ali Babacan'a tepki: Bunu kime yutturuyorsun?

IMF iddiaları üzerinden CHP'ye, "ekonomi" eleştirileri nedeniyle de Babacan'a yüklendi. Salgınla mücadele değindi.

Erdoğan, "Ülkemizi de etkileyen koronavirüs salgınını hamdolsun büyük ölçüde kontrol altına aldık." dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesi kameralar karşısına geçti. IMF ile anlaşma yapılması konusunda CHP'den gelen çağrılara bir kez daha tepki gösterdi Erdoğan.

Erdoğan, "CHP'nin IMF sevdasının gerisinde ise Türkiye'yi geçmişteki siyasi ve ekonomik teslimiyet özlemi vardır. Sevgili vatandaşlarım, bu bunu 2013 Mayıs'a kadar ödedik ve o defteri kapattık. IMF Başkanına 'Siz bize siyasi noktada rol biçemezsiniz.' dedim." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın gündeminde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın açıklamaları da vardı.

Erdoğan, "Yahu sen bakansın. Atılan bir adımda Başbakanın onayı olmadan sen o adımı atabilir misin? Şimdi nasıl oluyor da o işleri 'Ben ben ben...' Ne ben'i yahu? Bir başbakan onay vermeyecek, sen kalkacaksın adım atacaksın. Bunu kime yutturuyorsun?" diye sordu.

Erdoğan koronavirüsle mücadele konusunda ise bayram sonrasına işaret etti.

ulusal.com.tr

# chp # imf # ali babacan # tayyip erdoğan