Perinçek'ten Sivas Kongresi mesajı: ''Günümüz mandacılarına karşı kongre kararlılığındayız''

Bağımsızlık yolunun kritik adımlarınndan biri olan Sivas Kongresi'nin toplanmasının 102. yılı dönümünde kentte gün boyu çeşitli etkinlikler yapıldı. Öte yandan Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek de mesaj yayınladı. Perinçek mesajında "Günümüz mandacılarına karşı Sivas Kongresi kararlılığındayız. Biden planlarında yer kapmaya çalışan, Avrupa'ya göz kırpan mandacılığı ve himayeyi kesinlikle reddediyoruz. Ya istiklâl ya ölüm!" ifadelerine yer verdi.

Perinçek'ten Sivas Kongresi mesajı: ''Günümüz mandacılarına karşı kongre kararlılığındayız''

Temsili canlandırmalar, halk oyunları, F-16 uçaklarının gösterisi... Sivas'ta gün boyu coşku hakimdi.

Kentte, "vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığıyla ilgili kararların kabul edildiği" Sivas Kongresi'nin 102. yılı kutlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop da etkinliklere katıldı. Tiyatro oyuncuları tarafından Sivas Kongresi temsili olarak canlandırıldı.

Oyunun ardından Şentop, Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıran Sivas Devlet Tiyatrosu sanatçısıAbdülsamet Sünbül ve diğer oyuncuları kutladı.

2 Eylül-18 Aralık 1919 tarihlerinde "Milli Mücadele Karargahı" olarak kullanılan ve Atatürk ve Kongre Müzesi'ne dönüştürülen tarihi bina ise ziyeretçi akınına uğradı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, günün önemiyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. "Sivas Kongresi’nin 102. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm kahramanlarımızı saygı ve şükranla anıyor, Kongre’ye ev sahipliği yapan Sivaslıları ve tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum. " ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek de mesaj yayınladı. Perinçek mesajında "Günümüz mandacılarına karşı Sivas Kongresi kararlılığındayız. Biden planlarında yer kapmaya çalışan, Avrupa'ya göz kırpan mandacılığı ve himayeyi kesinlikle reddediyoruz. Ya istiklâl ya ölüm!" ifadelerine yer verdi.

# Perinçek # sivas kongresi # Abdülsamet Sünbül