Esenyurt mağdurları eylemde... İntihar teşebbüsü

Evlerini, arabalarını, çocuklarının geleceğini yatırdıkları evleri bir türlü teslim alamadılar. İstanbul Esenyurt'taki konut mağdurları Yeşil İnşaata ait santiyeyi bastı. İnşaata çıkan bir mağdur intihar girişiminde bulundu.

Sayıları 30 bini bulan İstanbul Esenyurt'taki konut mağdurları onlar. Yeşil İnşaat tarafından 7 yıldır teslim edilemyen dailerini alabilmek için eylem yaptılar.

İnnovia 4'ten ev alan mağdurlar sabah toplantı için buluştular. Toplantı bir süre sonra isyana dönüşünce kendilerini şantiyede buldular.

Mağdurlardan biri inşaat halindeki dairesine çıktı, intihar girişiminde bulundu. O anlara, Ulusal Kanal spikeri Can Karadut tanıklık etti.

Tepkili mağdur ikna edilerek inşaattan indirildi. Şantiye amirleri güvenlik güçlerine haber verdi.

Polis ve özel güvenlik ekipleri eylemi engellemeye çalışsa da olmadı. Vatandaşların sloganları dinmedi.

HER ŞEYİM BİTTİ!

Bir vatandaş hala inşaat halinde duran sitedeki evlerden birine çıkarak intihar teşebbüsünde bulundu. Evin penceresinden "Kaç senedir bekliyorum. Yeter! Dükkanımı kapattım. Her şeyim bitti... Bir evim kaldı" diye bağıran yurttaş ikna edildi ve aşağıya indirildi.

Kalabalık grup sık sık 'Devlet nerede mağdurlar burada' sloganı attı.

Mağdurlar, “Paramızı aldılar, bunun karşılığında bize dairelerimizi vermediler” diyerek Yeşil İnşaat'a tepkilerini dile getirdiler.

ulusal.com.tr

# eylem # esenyurt