Kumpas'ın parmak izleri

Balyoz Davasına delil olarak gösterilen sahte dijitallerin bulunduğu 5 nolu hard diskle ilgili TUBİTAK'ın hazırladı yeni rapor gözleri, harddisk üzerindeki şaibelere çevirdi.

Kumpas'ın parmak izleri

Balyoz Davasına delil olarak gösterilen sahte dijitallerin bulunduğu 5 nolu hard diskle ilgili TUBİTAK'ın hazırladı yeni rapor gözleri, harddisk üzerindeki şaibelere çevirdi.

TUBİTAK'ın hazırladığı rapora göre Gölcük Donanma Komutanlığı’nda yapılan aramlarda bulunan 5 nolu hard disk Sahte. TUBİTAK, 5 No'lu hard diskin tarih ve saatiyle oynanmış bir başka bilgisayarla yeniden düzenlendiğini ve eski tarihli gösterilmiş olduğunu tespit etti.

Yer döşemelerinin altından çıkartılan çok sayıda belge ve dökümandan biri olan 5 nolu hard disk yapılan incelemelerde üstünde tozlama yönetmi ile parmak izi bulunmuştu. Tozlama yöntemi ile sadece bir hafta-on günlük parmak izlerini tespit edeliyor olabilmesi ilk şaibelerdendi.

Yine aramadan önce hard diskin bulunduğu, Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün yer döşemelerinde tadilat yapıldı. Bu tadilatın aramadan çok kısa bir süre önce yapılması Balyoz Davası'nın dayandırıldığı delillere yönelik dikkat çekici ayrıntılardan biri.

Askeri Savcılık, bu şaibeleri göz önüne alarak parmak izi ile ilgili soruşturma açtı. Ancak soruşturma sümenaltı edildi.

Tüm bu tespitler daha önce birçok özel kurum ve üniversite tarafından bilimsel olarak ortaya kondu. İçindeki delillerin sahte olduğunu söyleyen kurumlar dikkate alınmadı, şimdi TUBİTAK'ın da sahte dediği hard diski üreten parmak izleri araştırılmadı. Çünkü, hard diskin içine sahte digital belgeleri koyan da dijitalleri üreten de, donanma komutanlığına yerleştiren de aynı parmak iziydi.

TUBİTAK'tan raporu Poyarazköy Mahkemesi istedi. 5 nolu hard disk, Donanma'da 6 Aralık 2010'da yapılan aramada bulunmuştu. Ardından 2. Poyrazköy ve 2. Amirallere Suikast davaları açılarak Birinci Poyrazköy Davası ile birleştirilmişti. Komutanlara, varlığı kanıtlanmayan planı güncellemek ve bu doğrultuda faaliyet yürütmek suçlaması yöneltilmişti.

Haber: Deniz Çağlayan

ulusalkanal.com.tr

# Balyoz # parmak izi # kumpas # 5 nolu hard disk