ABD yaptığı darbeleri itiraf etti

ABD'den darbe itirafı geldi. ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Joe Biden yönetiminin dış politika açılımı hakkında açıklamalarda bulundu. Blinken, "Askeri müdahaleler ile rejimleri devirmeye çalıştık, işe yaramadı" dedi.

ABD yaptığı darbeleri itiraf etti

ABD emperyalist emelleri için mücadele ettiği tüm cephelerde kaybetti. Hedefteki ülkelerde planlanan darbeler sonuç vermedi. Sahada bölgesel ittifaklar Washington'un önüne set çekti. İtiraf ise ABD Dışişleri BakanıAnthony Blinken'dan geldi.

Blinken, Dışişleri Bakanlığı'nda "Amerikalılar için Dış Politika” adlı konuşmasında, dış politikadaki yanlışlara dikkat çekti. "Masraflı askeri müdahaleler ile demokrasi tesis etmeye çalışmayacağız." dedi.

Otoriter diye gösterdikleri rejimleri güç kullanarak devirmeyeceklerini belirtti Blinken. ABD Dışişleri Bakanı, "Geçmişte bu taktikleri denedik, işe yaramadı." dedi. Afganistan ve Ortadoğu örneklerini dile getirerek, kalıcı bir barış için askeri gücün sınırlı olduğunu, diplomasiyi öne çıkaracaklarını söyledi.

Anthony Blinken yine de askeri müdahale için açık kapı bırakmayı da ihmal etmedi. Askeri güç kullanmak zorunda kalınırsa Amerikan kanunları çerçevesinde ve Amerikan halkının rızası olursa yapacaklarını belirtti.

Hedefinde Çin de vardı. Çin ile ilişkilerinin bu yüzyılın en büyük jeopolitik imtihanı olduğunu aktaran Blinken, gerektiğinde rekabet gerektiğinde iş birliği yapacaklarını ifade etti.

# abd # Dışişleri Bakanı # güç # Biden # joe biden # dışişleri bakanlığı # itiraf # darbe # askeri # dış politika # Anthony Blinken # blinken # rejim