Koronavirüs yokmuş gibi

Hafta sonları uygulanan kısıtlamalar son kararla hafifletildi ve biliyorsunuz yerinde karar dönemine girildi. Üç ayı aşan kısıtlamanın ardından bugün itibariyle tüm illerde cumartesi günleri sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Ancak İstanbul'da bugün sokaklardan yansıyan görüntüler çok vahim hatta korkutucu boyutlardaydı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya uyarı yaptılar.

Koronavirüs yokmuş gibi

Haber: Dilek Doğan - Buse Gençtürk

Kamera: Emre Alp Genç - Tansev Kara

Sokaklar sabahın erken saatlerinde bu hale geldi. Parklarda, kafelerde, restoranlarda oturacak yer kalmadı.

Hafta sonları uygulanan kısıtlama için yerinde karar dönemine girildi. Kademeli normalleşme sürecinde bütün illerde cumartesi sokağı çıkmak serbest oldu. Yurt genelinde sokaklarda yoğunluk oluştu.

İstanbul'daki durum korkutucu boyutlarda. Kalabalık virüse davetiye çıkarıcı. Sağlık BakanıFahrettin Koca uyarılarda bulundu. "Kurallara uyalım" dedi.

Koca, ''Beklediğimiz Cumartesilerin ilki! Devamı, kıymetini bilmemize bağlı. Mutlu Cumartesi! Hata yaparsak, bir hafta on gün sonra üzülürüz'' dedi.

Bir uyarı da İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan geldi.

DinamikDenetim Modeli'nde ise ilk sonuçlar belli oldu. 260 bin personel ve 48 bin 67 ekiple gerçekleştirilen ilk denetimlerde, salgın tedbirlerine aykırı davranan bin 561 işletme ve iş yerinin tespit edildiği açıklandı.Ülke genelinde 4 iş yerine kapatma cezası verildi.

# sağlık bakanı # fahrettin koca # restoran # Denetim # kafe # sokak # Cumartesi # Ali Yerlikaya # istanbul valisi # dinamik