Türkiye sessizliğe büründü: Hafta sonu salgın kısıtlaması sürüyor

Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması bu hafta 7'inci kez uygulanıyor. Kısıtlamanın ilk günü tüm kentler sakindi.

Türkiye sessizliğe büründü: Hafta sonu salgın kısıtlaması sürüyor

Salgınla mücadele kapsamında hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması bu hafta 7'inci kez uygulanıyor. Kısıtlamanın ilk gününde Hakkari'den Edirne'ye, Muğla'dan Artvin'e tüm Türkiye sessizliğe büründü.

56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla birlikte vatandaşların yoğunluk oluşturduğu cadde, sokak, meydan ve yollar boş kaldı. Kısıtlamadan muaf tutulan işletmeler vatandaşa hizmet vermeye devam etti.

Polis ekipleri, kısıtlamada denetim yaptı. Durdurulan araçlarda sürücülerin izin belgeleri kontrol edildi. Kısıtlamaya uymayanlara cezai işlem yapıldı.

Başkentte sokağa çıkma kısıtlamasının ilk günü sakin geçti. Muaf olanların haricinde vatandaşlar kısıtlamaya uydu. Güvenlik güçleri de tüm noktalarda denetimi sürdürdü.

SOKAKTAKİ DOSTLARIMIZ UNUTULMADI

Vefa Sosyal Destek Grubu üyeleri, sokaktaki dostlarımızı unutmadı. Kısıtlama gününde yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının yardımına koştu.

Köpek ve kediler için uygun noktalara mama bırakıldı. Güvenpark'taki güvercinler de unutulmadı.

MEGAKENTTE SAKİN BİR GÜN YAŞANDI

Kalabalık kent İstanbul, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sakin bir gün yaşadı. Kent genelinde sokaklar, caddeler, meydanlar ve sahiller boş kaldı. Sadece genelge doğrultusunda izni olanlar dışarıya çıkabildi.

Trafik akışının da sakin olduğu İstanbul'da, kontrol noktalarında denetimler aralıksız sürdü. Polis ekipleri, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde de uygulama yaptı.

Anadolu Otoyolu Bolu Dağı geçişi en sakin günlerini yaşıyor. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yol sadece izin belgesi bulunan kargo, akaryakıt tankerleri, büyük tonajlı ve diğer araçlar tarafından kullanılıyor. Araç yoğunluğundaki azalma ve yoldaki sakinlik drone ile havadan da görüntülendi.

İleri yaş ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız evde kalıyor. Vefa Sosyal Destek Grupları onların ihtiyaçları için görev yapıyor. Van'da Erciş Vefa Sosyal Destek Grubu da, vatandaşlarımızın ekmek ihtiyacını karşıladı.

Edirne'de sokağa çıkma kısıtlamasında evlerinde kalanlara oyun havalı moral konseri verildi. Edirneliler bandonun çaldığı oyun havalarına balkon ve pencerelerinden alkışlarla eşlik etti.

Kısıtlamadan muaf tutulan turistler, Erzurum Palandöken, Kars Cıbıltepe'de kayak keyfi yaptı.

# istanbul # türkiye # Edirne # Hakkari # muğla # kars # salgın # kısıtlama # artvin # başkent # vefa