İslahiye üzümüne rekolte çalışması

Gaziantep’in tarımsal üretim merkezi konumunda olan, İslahiye Ovası’ında üzüm hasadı başladı. 50 bin dekar arazide üretimi yapılan üzümlerin rekolte tahmini için komisyon oluşturuldu. Komisyonun çalışmalarının ardından rekolte tahminlerini Tarım ve Orman Bakanlığı açıklayacak.

İslahiye üzümüne rekolte çalışması

Türkiye'nin en önemli meyve üretim merkezlerinden biri olan Gaziantep'in İslahiye Ovası'nda, bu yılki üzümrekoltesi hesaplanacak.

Katma değeri yüksek olan üzümün spekülatif dalgalanmalardan etkilenmesini önlemek ve üzüm rekoltesini en doğru şekilde tahmin edebilmek için, Tarım ve Orman ilçe Müdürlüğü, rekolte tahmin komisyonu oluşturdu.

50 bin dekar arazide üretimi yapılan ''Antep karası'', ''hatun parmağı'', ''Mevlana'', ''kardinal'' ve çekirdeksiz sofralık ''sultani'' cinsi üzümlerin bağlarında rekolte tahmini için çalışmalar başlatıldı.

Aynı zamanda üreticilerin mağdur olmalarını önlemek için oluşturulan komisyonda ekipler, İslahiye’de üretimin yoğun olduğu 12 mahalledeki bağlarda çalışma yürütüyor.

Geçen yıl ilçede 63 bin ton rekolte elde edilen bölgede bu yıl ki rekolte tahmini çalışmaları tamamlandıktan sonra sonuçlar, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanacak.

# türkiye # orman # ​Gaziantep # çiftçi # üretim # çalışma # üzüm # Tarım # rekolte # kardinal # mevlana