İşçi Partisi'nde nöbet değişimi

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Hasan Basri Özbey'in İşçi Partisi Genel Sekreterliği görevinden istifa etmesi ile ilgili olarak Kamuoyuna yazılı bir açıklama yaptı.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Hasan Basri Özbey'in İşçi Partisi Genel Sekreterliği görevinden istifa etmesi ile ilgili olarak Kamuoyuna yazılı bir açıklama yaptı. İşçi Partisi Basın Bürosu imzasıyla gönderilen yazılı açıklamada, "Ağustos ayında yapılacak MKK toplantısına kadar Genel Sekreterlik görevine MYK üyemiz Sayın Nusret Senem arkadaşımız vekalet edecektir" denildi

İşte İşçi Partisi Doğu Perinçek'in o yazılı açıklaması

“Genel Sekreterimiz Sayın Hasan Basri Özbey arkadaşımız, 2 Ağustos 2014 günlü MKK toplantımızdan bir gün önce, 1 Ağustos 2014 Cuma günü özel görüşme isteğinde bulundu.

Görüşmede Partimizin “ideolojik ve siyasal çizgisine sonsuz bağlılığını” vurguladı.Ancak eşinin avukatlık bürosunda yalnız kaldığını, iş yükünün çok ağır olduğunu, bu nedenle avukatlık yapmak zorunda olduğunu belirterek istifa kararını açıkladı.İş Hukuku alanında Partimizin İşçi-Sendika Bürosu’na katkıda bulunabileceğini dile getirdi.

Kendisine, bir gün sonra yapılacak MKK toplantısında değil, seçimden sonra istifa etmesini önerdim. Kabul etti. Seçim akşamı internet üzerinden MYK üyelerine gönderdiği istifa dilekçesinde yer alan gerekçelerin büyük bölümü MKK toplantısıyla ilgilidir. Oysa arkadaşımız toplantıdan bir gün önce istifa kararını bildirmişti. Ayrıca, Partimizde internet üzerinden istifa diye bir uygulama bugüne kadar görülmemiştir.

Sayın Hasan Basri Özbey arkadaşımıza Genel Sekreterlik görevindeki başarılı çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyoruz.

Ağustos ayında yapılacak MKK toplantısına kadar Genel Sekreterlik görevine MYK üyemiz Sayın Nusret Senem arkadaşımız vekalet edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz

(İlgili haberi okumak için görseli tıklayın)

ulusalkanal.com.tr